Pasaulio kurčiųjų paplūdimio tinklinio čempionate lietuvės iškovojo bronzą

  • Teksto dydis:

Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė, sunkiai pradėjusios ir buvusios ant pasitraukimo iš varžybų slenksčio, iškovojo 3-iojo kurčiųjų pasaulio paplūdimio tinklinio čempionato bronzos medalius.

Lenkijoje vykusių pirmenybių mažajame finale lietuvės 2:0 (21:11, 21:14) pranoko šeimininkes – Pamelą Luszczynską ir Edytą Kucharską.

Rungtynių dėl 3-iosios vietos pirmojo seto pradžia geriau klostėsi lenkėms, pirmavusioms 8:5. Tuo metu Pauliaus Matulio auklėtinės pelnė net devynis taškus iš eilės ir ne tik pavijo, bet ir gerokai nutolo – 14:8, 18:9.

Antrajame sete šeimininkės pirmavo vos kartą – 3:2. Vėliau B. Aleknavičiūtė ir I. Milkintaitė tvirtai žingsniavo medalių link – 11:4. Porą kartų varžovėms buvo pavykę priartėti iki trijų taškų, tačiau lietuvės vėl pabėgdavo į priekį – 17:11, 19:13.

Čempionate, kurį pradėjo 12 komandų iš devynių valstybių, mūsų šalies tinklininkės pateko į C grupę kartu su rusėmis Inesa Seliutina ir Jelizaveta Aleksejeva, ukrainietėmis Julija Jaroševska ir Loida Jackova bei lenkėmis Anna Krzak ir Barbara Koltun.

Iškovojusios vos vieną pergalę, lietuvės grupėje liko trečios. Mūsų komandos stovykloje lengva sumaištis kilo po pirmųjų rungtynių, mat kelio raiščius varžybų metu stipriai pasitempė I. Milkintaitė. Kurį laiką nebuvo žinoma, ar galės ji žaisti.

Lietuvos tandemas dėl patekimo į ketvirtfinalį susirėmė su taip pat vieną kartą laimėjusiomis austrėmis Theresa Grath ir Beatrice Brunnbauer. Vis darniau žaidusios tinklininkės gana lengvai perlipo austrišką barjerą – 2:0 (21:10, 21:16).

Ketvirtfinalyje su italėmis Alice Tomat ir Silvia Bennardo svarstyklės svyravo tai vienon, tai kiton pusėn. Lemiamame trečiame sete šaltesnius nervus turėjo B. Aleknavičiūtė ir I. Milkintaitė – 2:1 (23:21, 19:21, 15:12).

Taip buvo sudarytas tvarkaraštis, kad dvejas svarbias – ketvirtfinalio ir pusfinalio – rungtynes reikėjo žaisti tą pačią dieną. Gal todėl mūsų žaidėjos, neseniai grįžusios į aikštelę po motinystės atostogų, pusfinalyje neturėjo jėgų pasipriešinti ukrainietėms Annai Zatylkinai ir Julijai Černenko – 0:2 (8:21, 11:21).

Užtat šeštadienį, mažajame finale, lietuvės žaidė lyg iš natų, po aikštelę tiesiog skraidė.

„Tinklininkės rungtynėse dėl 3-iosios vietos žaidė taip, kaip buvome numatę. Skirtingai nei ankstesnėse varžybose, mažajame finale B. Aleknavičiūtė ir I. Milkintaitė nedarė nesąmonių, nedalijo varžovėms dovanėlių. Merginos kovojo susikaupusios, vykdė planą ir nesuteikė lenkėms vilčių išsigelbėti. Laimėjome, galime sakyti, neplanuotus medalius, nes pastaraisiais metais kitose šalyse užaugo nauja jaunų tinklininkių karta, kuri keičia buvusias lyderes. Pats kurčiųjų paplūdimio tinklinis sparčiai progresavo. Laimėti vyresnio amžiaus lietuvėms tampa vis sunkiau. Gal todėl medaliai iškovoti Lenkijoje ypač brangūs“, – laiminga čempionato pabaiga ir užimta prizine vieta džiaugėsi treneris P. Matulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Sveikinu! Gal kas žino, kodėl šios pirmenybės vyko taip arti paralimpinių žaidynių?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių