Paraatletai Dubajuje sieks priartėti prie Tokijo žaidynių

  • Teksto dydis:

Lietuvos paralimpinės rinktinės lengvaatlečiai šeštadienį išvyko į Dubajų, Jungtinius Arabų Emyratus, kur vasario 10-13 d. dalyvaus „Grand Prix“ serijos varžybų etape. Sėkmingi pasirodymai saulėtajame Dubajuje gali padidinti lengvaatlečių šansus gauti daugiau vietų Tokijo paralimpinėse žaidynėse.

Į Dubajų iškeliavo devyni Lietuvos sportininkai ir penki jų treneriai. Kelionės išvakarėse visiems komandos nariams atlikti viruso COVID-19 testai, visi jie buvo neigiami.

„Varžybų organizatoriai rūpinasi sportininkų saugumu. Visi komandos nariai bus dar kartą testuojami vos atvykę į Dubajų, o testų rezultatų lauks izoliacijoje viešbutyje. Varžybos vyks socialiniame burbule, jame galios griežtos taisyklės“, – sakė Lietuvos paralimpinio delegacijos vadovė Asta Narmontė.

Soacialinio burbulo principu lengvaatlečiai sausį treniravosi stovykloje Turkijoje, kur moderniame „Gloria Sports Arena“ komplekse rengėsi startui Dubajuje ir kitoms prasidedančio sezono varžyboms.

„Per pastarąjį mėnesį buvome testuojami po kelis kartus. Kiekvieną kartą, laukiant rezultato, yra šiek tiek nerimo, nes nežinai, koks gali būti atsakymas. Bet suprantame, kad visa tai daroma dėl mūsų pačių ir aplinkinių saugumo“, – sakė rutulio stūmimo sektoriuje besivaržantis Ramūnas Verbavičius.

„Grand Prix“ etapas Dubajuje ypatingai svarbus keliems aukšto meistriškumo lietuviams, kurie turi šansų pagerinti savo pozicijas pasaulio reitinge ir iki balandžio mėnesio pakilti į geriausiųjų šešetukus. Tai gali padėti Lietuvos rinktinei gauti daugiau vietų lengvaatlečiams artėjančiose Tokijo žaidynėse.

„Stengsiuosi patekti į šešetuką. Aš padarysiu viską, kas nuo manęs priklauso, o bus kaip bus. Po stovyklos sausį Turkijoje dar jaučiasi šioks toks nuovargis, bet tai yra normalu, visiems sportininkams taip būna. Iki starto liko beveik savaitė. Tikiuosi, kad atsistatysiu ir gerai pasirodysiu“, – dėstė R. Verbavičius.

„Dalis lengvaatlečių Dubajuje kovos dėl aukštų ir svarbių vietų reitinge. Kita dalis sieks birželį Lenkijoje vyksiančio Europos čempionato normatyvų. Dar keli paraatletai vyksta pereiti klasifikaciją ir gauti teisę startuoti tarptautinėse varžybose. Visiems linkiu sėkmės vykdant savo uždavinius.

Šis sezonas ypatingai svarbus, laukia Tokijo žaidynės. Žinome, kokiomis sudėtingomis aplinkybėmis dirba organizatoriai, nelengva ir sportininkams. Visi deda milžiniškas pastangas, kad pasirengimas ir žaidynės vyktų maksimaliai saugiai“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

Dubajaus „Grand Prix“ etape dalyvaus devyni sportininkai: Kęstutis Skučas (vežimėlių lenktynės, diskas), Ramūnas Verbavičius (rutulys), Donatas Dundzys (rutulys, diskas), Oksana Dobrovolskaja (rutulys, diskas), Osvaldas Kucavičius (ietis), Ramunė Adomaitienė (diskas), Eugenijus Vaičaitis (rutulys, ietis), Andrius Skuja (rutulys, ietis), Ramūnas Rojus (rutulys, ietis).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių