Palangoje – įsibėgėjantys lenktynininkai ir išbandymai žiūrovams

  • Teksto dydis:

Jubiliejinėse, 25-osiose „Aurum 1006 km powered by Hankook” lenktynėse darosi vis labiau karšta. Penktadienį nuo pat ryto lenktynininkai vėl sėdo prie galingiausių automobilių vairų ir rinko kilometrus trečiojoje treniruočių sesijoje.

Joje buvo užfiksuotas geriausias trasos laikas šią savaitę. Danas Andersas Fjordbachas iš praėjusių metų čempionės „STATETA BRO-TOKS by IGNERA“ komandos su „Mercedes-Benz A MG GT3 E“ greičiausią ratą įveikė per 1 min. 06,428 sek. Tai yra vos sekunde lėčiau nei jam pačiam nuo pernai priklausantis trasos rekordas (1 min. 05,425 sek.).

Antrą rezultatą užfiksavo ketvirtadienį greičiausias buvęs Karolis Jovaiša iš „Bio-Circle & HSG Service by Dynami:t“ su „Audi R8 LMS GT3 EVO II“ (1 min. 06,793 sek.).

Dar dvi komandos sugebėjo užfiksuoti greitesnį laiką nei 1 min. 8 sek. – tai „Circle K miles Plus Racing Team“ (1 min. 07,843 sek.) ir „Nebankrutuok.lt-Club Exit by RD Signs“ (1 min. 07,962 sek.).

„Pirmosios treniruotės parodė tai, ko ir tikėjomės. Konkurencija yra didelė ir nemažai automobilių telpa į pusę sekundės. Automobiliai dar greitės, nes po truputį gerėja sukibimas. Visi suprantame, kad šeštadienį bus labai raumeningos lenktynės“, – sakė pagrindinis „Aurum 1006 km lenktynių“ organizatorius Darius Jonušis.

Palangoje vyrauja palankus oras lenktynėms – šviečia saulė, nėra itin karšta. Tai leidžia tikėtis įspūdingų rezultatų tiek kvalifikacijoje, tiek pačiose lenktynėse.

„Matysime, kaip čia bus, bet aš galvoju, kad naujų rekordų galime sulaukti – tiek rato, tiek visos distancijos įveikimo prasme. Orą prognozuoti sunku – tai yra vienintelė vieta, kuriai įtakos negalime daryti. Galiu garantuoti tik tai, kad lenktynės bet kokiu atveju įvyks“, – teigė D. Jonušis.

Penktadienį, 15.30 val., vyks kvalifikaciniai važiavimai, o 17.30 val. – „Top 10” kvalifikacija „Super Pole“.

V. Pilkausko, A. Lauciaus nuotr.

Autosporto mylėtojams – galimybė pasivaržyti slalomo trasoje

Šalia pagrindinės lenktynių trasos startavo dar vienas tradicinis „Aurum 1006 km powered by Hankook” renginys – „Technitis žiūrovų slalomas“.

Matysime, kaip čia bus, bet aš galvoju, kad naujų rekordų galime sulaukti – tiek rato, tiek visos distancijos įveikimo prasme.

Organizatoriai šiemet įrengė naują, dar nematytą ir daug greitesnę slalomo trasą nei įprastai, kurioje savo jėgas išmėginti galės kiekvienas norintis. Tereikia turėti vairuotojo pažymėjimą ir elementarius vairavimo įgūdžius.

„Svarbiausia šio renginio idėja – praleisti gerai laiką. Žinoma, reikėtų į renginį atvykti su nedegančia tepalo lempute, nes čia dalyvaujama su asmeniniais automobiliais. Taip pat, kaip ir kiekviename renginyje, reikėtų būti sąmoningam ir nedaryti kažko daugiau nei gali. Visgi „Technitis žiūrovų slalomo“ trasa turi ir atitvarus, ir kliūtis“, – teigė D. Jonušis.

Dar vienas svarbus patarimas – automobilyje neturėti daug daiktų, nes slalomo metu jie tiek salone, tiek bagažinėje gali skraidyti.

Dalyvauti galima bet kokiu savo automobiliu, slalomo disciplina nereikalauja labai aukštos galios ar ypatingo sportinio paruošimo technikos.

Jei vis dėlto manote, kad jūsų transporto priemonė netinkama arba jos neturite, – bus galimybė čia pat šalia trasos už simbolinę kaina išsinuomoti automobilį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių