Paaiškėjo Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės čempionai, L. Asadauskaitė – antra

  • Teksto dydis:

„Kol kas sunku susivokti, ką man reiškia vėl tapti Lietuvos čempione, – nusijuokė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės čempione po pertraukos tapusi Gintarė Venčkauskaitė. – Tai tapo kontrolinėmis varžybomis, kuriose pamačiau, ką reikia tobulinti“.

Trisdešimtmetė kaunietė iš viso surinko 1176 taškus (plaukimas – 278, fechtavimas – 240, „Laser Run“ – 658, OCR rungtis suaugusiems nebuvo privaloma), sidabrą iškovojo Laura Asadauskaitė (plaukimas – 270, fechtavimas – 252, „Laser run“ – 638), bronza atiteko Ievai Serapinaitei (plaukimas – 287, fechtavimas – 257, „Laser run“ – 578).

Taip pat prizininkai išsidėstė ir atviroje pirmenybių įskaitoje, praneša Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija.

„Labiausiai pergyvenau dėl ekstremalaus kliūčių ruožo, kurį išbandžiau, – sakė G.Venčkauskaitė. – Nežinau, kodėl jaudinausi. Nauja rungtis. Norėjau ją išbandyti. Iš pradžių labai skeptiškai į ją žiūrėjau. Pamenu, sakiau, kad tai yra pats blogiausias variantas, koks tik galėjo būti.

Pabandžiau ir supratau, kad galiu būti ne paskutinė. Galbūt, po Paryžiaus olimpinių žaidynių dar pasiliksiu penkiakovėje. Viskas dėliojosi galvoje, kad su jojimo rungties pašalinimu, trauksiuosi ir aš... O dabar? Taip, jaunimas lenkia, merginos puikiai viską daro, maniau, kad „gausiu malkų“, bet, pasirodo, dar ir pati tų malkų galiu užkrauti. Buvo smagu pasitikrinti“.

Ekstremalaus kliūčių ruožo rungtyje G.Venčkauskaitė pademonstravo penktą rezultatą – 1:05,96. Greitesnės ir tikslesnės šioje rungtyje buvo Tėja Pakinkytė (0:53,47), Sandra Montvilė, Ūla Andrejevaitė ir Ieva Želvytė.

Visą dėmesį dabar G.Venčkauskaitė skirs pasirengimui balandžio 25-30 dienomis Vengrijoje vyksiančiam pasaulio taurės etapui.

„Tikiuosi, neliks klaidų, kurias anksčiau darydavau aukščiausio lygio varžybose, – sakė G.Venčkauskaitė. – Jau atlikome tam tikras korekcijas, Lietuvos čempionate įsitikinau, kad tai veikia. Apie kokias klaidas kalbame? Nenoriu išduoti tiksliai, bet kalbame apie fechtavimą ir plaukimą“.

Lietuvos čempionu tapęs 21-erių Titas Puronas nusijuokė, prisiminęs „mėginimą“ sudalyvauti ekstremalaus kliūčių ruožo rungtyje.

„Norėjau išmėginti save, tačiau ji man labai greitai baigėsi, – priminė ties antra kliūtimi strigęs ir diskvalifikuotas penkiakovininkas. – Dėl to nelabai džiaugiuosi. „Laser run“ rungtyje vienas šaudymas taip pat buvo su klaidomis, bet visai neblogos gavosi varžybos“.

T.Puronas surinko 1206 taškus (plaukimas – 284, fechtavimas – 245, „Laser run“ – 677), sidabrą iškovojo Paulius Vagnorius (1170), bronzą – Nojus Chmieliauskas (1162).

Penkiakovininkas pripažino, kad treniruotėse neskiria daug dėmesio ekstremaliam kliūčių ruožui. „Išbandžiau ruožą stovykloje prieš Lietuvos čempionatą, pamėginau jį prisijaukinti, todėl degė akys ir varžybose. Perdegiau, bet iš klaidų mokausi, – kalbėjo T.Puronas. – Kol kas draugauju su jojimu ir viltingai žvelgiu į Paryžiaus olimpines žaidynes“.

Visus atvirojo Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės rezultatus galite rasti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių