Olimpinio čempiono nepabūgęs T. Pakutinskas: šįkart gali būti visko

  • Teksto dydis:

„Kova – tai visas mano gyvenimas!“ – nė kiek nesudvejoja kovotojas Tomas Pakutinskas, kuris šiuo metu ruošiasi vienai svarbiausių savo karjeros kovų prieš olimpinį dziudo čempioną iš Japonijos.

Lapkričio 18 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančiame turnyre „Bushido Hero‘s 2017“ lietuvis ringe susigrums su Pekino olimpinių žaidynių čempionu Satoshi Ishii.

180 cm ūgio ir 110 kg svorio trisdešimtmetis kovotojas – Japonijos pasididžiavimas, jau spėjęs sublizgėti ir Holivude.

Tačiau kovinio sporto klubo „Rings“ auklėtinis T. Pakutinskas teigia, kad skambūs titulai ir varžovo šlovė jo nė kiek negąsdina. „Pasiruošimas šiai kovai vyksta intensyviai, šiuo metu treniruojuos du kartus dienoje, – pasakojo T. Pakutinskas. – Ruošiuosi vykti į stovyklą Baltarusijoje, kurioje teks treniruotis kartu su  tokiomis žvaigždėmis kaip Aleksejus Kudinas“.

Paklaustas, ko tikisi iš savo būsimo varžovo, T. Pakutinskas prisipažino besiruošiantis visam japonų imtynių veiksmų arsenalui. „Aš būsiu pasiruošęs. Nemėgstu daugžodžiauti, todėl tiesiog palinkėsiu jam geros kovos, –nusišypsojo lietuvis, kuris sulaukęs klausimo, ar žiūrovai gali tikėtis jo firminio smaugimo veiksmo, susikaupė. – Palikime tai paslaptyje. S. Ishii yra neeilinis varžovas, čia gali nutikti visko“.

T. Pakutinskas teigė tikintis, kad jo stiprioji pusė šioje kovoje bus technika stovėsenoje. O paklaustas, kas, jo manymu, nulemia kovotojo sėkmę, nė kiek nesuabejojo: „Manau, kad pergales kovose nulemia užsispyrimas“.

„Kovų menai reikalauja labai daug jėgų, – kalbėjo kovotojas. – Privalai būti stiprus tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Mano manymu, ne visi, užsukę į sporto salę, tampa kovotojais, nes jie palūžta psichologiškai. Jie pamato, kad čia ne sėdėjimas prie kompiuterio su bulvių traškučiais rankoje, jie pamato, kad čia reikia labai daug ir sunkiai dirbti. Kovotojas turi turėti stiprų charakterį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių