Olimpietė A. Šerkšnienė karjerą užbaigė iškovojusi dar du medalius

  • Teksto dydis:

„Po 23 metų, skirtų lengvajai atletikai, atėjo laikas pokyčiams“, – pareiškė olimpietė Agnė Šerkšnienė. Žinoma Lietuvos bėgikė nusprendė baigti profesionalios sportininkės karjerą.

Rugsėjo 11-ąją Šveicarijos estafetinių bėgimų čempionate A.Šerkšnienė, atstovavusi „LC Zürich“ komandai, iškovojo sidabro (4 po 100 m) ir bronzos (mišri estafetė 4 po 400 m) medalius.

Lietuvos olimpietė socialinio tinklo „Facebook“ savo paskyroje patvirtino, kad tai buvo jos paskutinės varžybos ir paaiškino, kodėl.

„Emocijų antplūdis – didžiulis. Labai noriu padėkoti visiems mane palaikiusiems: šeimai, draugams, treniruočių partneriams, sirgaliams, taip pat gydytojams, fizioterapeutams ir treneriams, be kurių profesionalaus sportininko karjera būtų neįmanoma. Dėkoju Šveicarijos klubui LCZ, Lietuvos lengvosios atletikos federacijai, Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui, taip pat buvusiai Kauno sporto mokyklai „Viltis“, kurioje pradėjau sportuoti. Norėčiau paspausti ranką dar daugeliui asmeniškai. Sportuodama pažinau labai daug įdomių žmonių ir tai man – viena didžiausių dovanų. Lengvoji atletika ne veltui vadinama sporto karaliene. Ji yra visų sporto šakų pagrindas, reikalauja disciplinos ir atsidavimo, daug sunkaus darbo, judesių tobulumo, sveikatos, proto aštrumo, kritinio mąstymo ir dar daugybės kitų savybių, kurios gali būti įgimtos arba ištreniruojamos. Mūsų rezultatai matuojami sekundės tūkstantosiomis dalimis ir centimetrais, kurie kartais ir skiria pergalę nuo nesėkmės. Tačiau turbūt tikslumas ir nuolatinės tobulo judesio paieškos savitai žavi ir ugdo mumyse pagarbą sau ir varžovui, kuria geriausias charakterio savybes, augina asmenybes, o tikslai kasdien išlieka tie patys: būti bent šimtąja sekundės dalimi greitesniems už save, bėgti greičiau, nei bėgome vakar. Džiaugiuosi, kad buvau būtent šitos sporto šakos atstovė, buvo didelė garbė atstovauti Lietuvos rinktinei. Man be galo patiko būti bėgimo takelyje ir dalytis juo su visais, suprantančiais šio sporto grožį ir magiją. Metas naujiems darbams ir iššūkiams. Taip pat grįžtu į šeimą, manęs ji jau seniai laukia. Visiems – ačiū!“ – rašė A.Šerkšnienė.

Lengvaatletė atstovavo mūsų šaliai Tokijo olimpinėse žaidynėse. A.Šerkšnienei priklauso 200 m bėgimo Lietuvos rekordas (22,99 sek.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių