Nutraukę kroatų užkeikimą, Lietuvos ledo ritulininkai iškovojo bronzą

  • Teksto dydis:

Lietuvos ledo ritulininkai iškovojo trečiąją vietą pasaulio čempionato 1-ojo diviziono B grupėje, kai paskutinėse rungtynėse 3:1 įveikė Kroatijos rinktinę.

Tai buvo ketvirtoji paeiliui iškovota lietuvių bronza trečiojo lygio turnyre, kuriame varžosi 23–28 pagal pajėgumą pasaulio ledo ritulio komandos.

Vokiečio Berndo Haake treniruojami lietuviai pirmenybėse Belfaste (Šiaurės Airija) iškovojo tris pergales per penkerias rungtynes.

Po pergalių prieš Estiją (3:0) ir Nyderlandus (8:0), ėjo du pralaimėjimai prieš Didžiąją Britaniją (2:5) ir Japoniją (2:6).

Bronzą nulėmė paskutinė pergalė prieš Kroatiją šeštadienį.

Pastaruosius trejus metus Lietuvos komanda pralaimėdavo kroatams, bet šįkart lietuviai pasiekė užtarnautą pergalę.

Kaip įprasta šiame turnyre, prie apytuščių tribūnų vykusiose rungtynėse kroatas Luka Mikuličius pelnė pirmąjį įvartį.

Tačiau po Dariaus Plisausko perdavimo Mindaugas Kieras pelnė pirmąjį savo įvartį turnyre ir išlygino rezultatą (1:1).

Antrajame kėlinyje Edgaras Protčenko tolimu smūgiu išvedė Lietuvos komandą į priekį, o trečiąjį įvartį po Arnoldo Boso perdavimo pelnė Ugnius Čižas. Jis iš viso turnyre pelnė keturis įvarčius.

Geriausiu mačo žaidėju buvo išrinktas Artūras Katulis.

Kroatai surinko 3 taškus 1-ojo diviziono grupėje, kurioje iškrentančią ekipą lems autsaiderių Estijos (3) ir Nyderlandų (0) mačas šeštadienį vakare.

Dėl pirmosios vietos ir bilieto į 1-ojo diviziono A grupę Belfaste šeštadienį vakare varžysis Japonijos ir D.Britanijos ledo ritulininkai, per ketverias rungtynes surinkę po 12 taškų.

Lietuviai surinko 9 taškus, nors turnyre žaidė be vartininko Manto Armalio.

Nepadėjo komandai ir buvę NHL žaidėjai Dainius Zubrus bei Darius Kasparaitis. Pernai karjerą baigęs D.Zubrus pastaruoju metu nesitreniruoja, o D.Kasparaitis žaisti už Lietuvos nacionalinę komandą gali tik nuo 2018 metų.

Lietuvos rinktinė tikisi visus geriausius žaidėjus surinkti 2018 metais, kai galbūt gaus teisę rengti turnyrą mūsų šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių