Nesklandumai nesutrukdė: L. Kancius laimėjo Dakaro greičio ruožą

Šiandien po poilsio dienos visi Dakaro ralio maratono dalyviai patraukė iš Saudo Arabijos sostinės tolyn į vakarus – laukė 358 kilometrų greičio ruožas į Haradh miestą.

Tuoj po starto, nuvažiavus vos tris kilometrus, Laisvydas Kancius pastebėjo, kad neliko jo keturračio galinės apsaugos. Dar kiek toliau pavažiavus sportininkai susidūrė su netikėta kliūtimi – nemažu ežeru. Tai neseniai praūžusio lietaus pasekmė.

„Nebuvo jis gilus, gal tik dešimt centimetrų, bet labai didelis. Ir teko jame išsimaudyti – kritau vienoje vietoje ir toliau važiavau visas šlaputėlis. Nesusižeidžiau, bet tai šiek tiek išmušė iš vėžių“, – po finišo sakė „Story racing“ komandos lenktynininkas.

Galbūt dėl šių nesklandumų klaipėdietis pirmus kilometrus nebuvo greičiausias, važiavo šeštoje-septintoje vietoje. Tačiau vėliau baigėsi kopos, prasidėjo greitos vietos, kuriose Laisvydas itin gerai jaučiasi, ir reikalai pagerėjo.

Nuo aštuntojo kelio punkto lietuvis tapo lenktynių lyderiu keturračių įskaitoje ir nebeužleido pirmos pozicijos iki pat finišo. Finišavus jam paplojo ir pasveikino praėjusio Dakaro nugalėtojas ir dabartinis bendros rikiuotės lyderis Alexanderis Giroudas. Be to, aplodismentais, skanduotėmis ir dainomis finiše jį sveikino gerbėjai iš Lietuvos.

„Likus gal šimtui kilometrų iki finišo aplenkiau A. Giroudą, kažkaip gerai važiavosi, tai ir nulėkiau tolyn. Šiandien buvo palankus man greičio ruožas“, – finišavęs pasakojo L. Kancius.

Laimėta diena atneš L. Kanciui penkis papildomus taškus pasaulio čempionato įskaitoje, mat joje kiekvieną dieną penki greičiausiai finišavę gauna įskaitinius taškus. Bendroje įskaitoje L. Kancius išlieka aštuntas.

Iki Dakaro ralio finišo lieka dar penkios dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių