Motokroso sezono finiše – atkaklios kovos su pasaulio čempionato dalyviais

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 8-9 dienomis Utenos motokroso trasoje vyko penktasis, finalinis „Nissan Lietuvos motociklų kroso čempionato“ etapas. Jame netrūko atkaklių kovų, o sportininkų motyvacija buvo pati aukščiausia – juk šiame etape paaiškėjo Lietuvos čempionai.

„Finalas pateisino savo vardą, po pertraukos į Uteną grįžęs motokrosas vietos žiūrovams padovanojo puikią šventę. Lietuvos čempionato lyderiai paskutiniame etape negailėjo nei savęs, nei technikos, o kviestiniai renginio svečiai, Latvijos bei Estijos žvaigždės, įrodė savo klasę ir buvo puikūs konkurentai tautiečiams“, – po renginio kalbėjo Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas Robertas Benediktavičius.

Kviestiniai svečiai parodė savo sugebėjimus

Specialiai į finalines Lietuvos varžybas atvykę svečiai iš Latvijos bei Estijos pademonstravo savo lygį ir leido greičiausiems lietuviams suprasti, kad dar yra kur tobulėti. MX1 klasėje abiejuose važiavimuose greičiausias buvo MXGP dalyvis Tanel Leok, o antrą vietą užėmė Matiss Karro. Netrukus po abiejų lyderių finišavo Domantas Jazdauskas, užsitikrinęs Lietuvos čempiono vardą. Antrą vietą Lietuvos čempionate užėmė Justinas Drapanauskas, trečią – Karolis Peleckis. Utenos etape jie užėmė atitinkamai 6 ir 7 vietas.

MX2 klasėje pokyčių 2018 m. sezono rikiuotėje taip pat neįvyko. Čia pirmas – Niks Niklavs Suna, antras – Nojus Gasiūnas, trečias – Rainers Žuks. Visi trys lipo ir ant Utenos etapo prizininkų pakylos, tik pirmas dvi vietas užėmė latviai, o N. Gasiūnas – trečias.

Motociklų su varikliais iki 125 kub. cm klasėje čempionato prizininkais tapo tie patys žmonės, kurie užėmė lyderių pozicijas ir iki finalinio etapo. Čempionas – Erlandas Mackonis, antras – Arnas Vedlūga, trečias – Valentas Vasiliauskas. Jiems kortas kiek sumaišė, tačiau galutinės 2018 m. sezono rikiuotės nepakeitė į Uteną atvykęs latvis Kristers Krists Suna, užėmęs antrą vietą šiame etape.

Intriga iki paskutinių metrų

Viena didžiausių viso čempionato intrigų virė motociklų su priekabomis klasėje. Čia daugkartiniams šalies čempionams, broliams Mantui ir Ryčiui Kišūnams, iššūkį metė latviai Jegorovsai, prieš finalinį etapą atsilikę tik penkiais taškais. Utenoje kaimynams pavyko išplėšti pergalę abiejuose važiavimuose ir jie, bendroje sezono įskaitoje surinkę 225 taškus, vienu aplenkė Kišūnus. Treti šioje klasėje liko Tomas Baltušis ir Tadas Natka.

Paskutinis etapas nenusisekė ir keturračių klasėje iki šiol pirmoje vietoje buvusiam Domantui Vazniui. Jis Utenoje nebaigė pirmo važiavimo ir pralaimėjo 2018 m. sezono įskaitoje kolegai iš Latvijos – Matiss Palevics. Trečias liko Kristaps Veinbergs.

Jaunieji sportininkai varžėsi kaip reta atkakliai. Pačių jauniausiųjų klasėje, kur sportininkai lenktyniauja su motociklais iki 50 kub. cm, pirmas dvi vietas 2018 m. sezone užėmę Eimantas Čepulis ir Toms Dankerts surinko po lygiai taškų – 200. Teisėjams teko pasitelkti matematiką norint rasti Lietuvos čempioną ir juo dėl daugiau kartų užimtų aukštesnių vietų sezone tapo E. Čepulis. Trečias šioje klasėje – Jonas Kublickas.

Motociklų su varikliais iki 65 kub. cm sezono įskaitoje greičiausias buvo Marius Adomaitis, antrą vietą užėmė Ričards Alens Galcins, o trečias tik per plauką liko Mingas Budrys – jis vienu tašku aplenkė Raivo Laicansą.

Klasėje, kurioje varžosi paaugliai su motociklais iki 85 kub. cm, pirmą vietą 2018 m. „Nissan Lietuvos motociklų kroso čempionato“ sezone užėmė latvis Rauls Blumfelds. Antras liko Ugnius Liulys, trečias – Raimonds Kurtišs.

Individualūs sportininkų pasiekimai lėmė, jog pirmąją vietą komandinėje įskaitoje iškovojo „Utena Racing School.lt“ – jos atstovai surinko 2 902 taškus. „Achilo motoklubas“ liko antras su 2 836, „Žemaitija“ – trečia su 2 497 taškais.

Visi Lietuvos čempionai ir prizininkai bus apdovanoti iškilmingoje ceremonijoje spalio mėnesį, pasibaigus visiems šalies motociklų sporto šakų sezonams.

Visi „Nissan Lietuvos motociklų kroso čempionato“ 2018 m. sezono klasių prizininkai:

MX1

1. Domantas Jazdauskas

2. Justinas Drapanauskas

3. Karolis Peleckis

MX2

1. Niks Niklavs Suna

2. Nojus Gasiūnas

3. Rainers Žuks

125

1. Erlandas Mackonis

2. Arnas Vedlūga

3. Valentas Vasiliauskas

50

1. Eimantas Čepulis

2. Toms Dankerts

3. Jonas Kublickas

65

1. Marius Adomaitis

2. Ričards Alens Galcins

3. Mingas Budrys

85

1. Rauls Blumfelds

2. Ugnius Liulys

3. Raimonds Kurtišs

750 S/P

1. Janis Jegorovs/Peteris Jegorovs

2. Mantas Kišūnas/Rytis Kišūnas

3. Tomas Baltušis/Tadas Natka

750 S/P veteranai

1. Zigmantas Ziukas/Martynas Žaliauskas

2. Paulius Tendzegolskis/Andrius Greblikas

3. Vytautas Račka/Andžejus Račka

Quad

1. Matiss Palevics

2. Domantas Vaznys

3. Kristaps Veinbergs

Quad 250

1. Atis Breds

2. Jokūbas Pundzius

3. Matiss Rake

Quad M

1. Aldas Minkevičius

2. Andrius Leskauskas

3. Nerijus Baltrušaitis

Quad moterys

1. Urtė Cironkaitė

2. Monta Dišlerė-Kirilko

3. Undine Ulmane

Quad veteranai

1. Arūnas Šukys

2. Arnis Pūle

3. Kęstutis Kaminskis

MX1 P

1. Žilvinas Žarnauskas

2. Marius Mickevičius

3. Ernestas Streikus

MX2 P

1. Lukas Perminas

2. Aurimas Plytnikas

3. Gytis Beresnevičius

MX1 M

1. Marius Ragažinskas

2. Martinš Egle

3. Emils Brencis

MX2 M

1. Ignas Lamanauskas

2. Jokūbas Januškevičius

3. Edvards Brencis

Moterys

1. Adrija Skudutytė

2. Dovilė Sabonytė

3. Agilija Skudutytė

Veteranai 40

1. Darius Karlinskas

2. Gintautas Kaušius

3. Nerijus Gasickas

Veteranai 50

1. Saulius Stankus

2. Arūnas Ramanauskas

3. Egidijus Adomaitis

Komandinė įskaita

1. Utena Racing School.lt

2. Achilo motoklubas

3. Žemaitija



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių