Makedonų rinktinė – kol kas be lyderių

Vakar į Lietuvą žaisti kontrolinių rungtynių atvyko Makedonijos vyrų krepšinio rinktinė – mūsų šalies komandos skriaudėja 2011-ųjų Europos čempionato finalo turnyro ketvirtfinalyje.

Pernai Kauno "Žalgirio" arenoje makedonai 67:65 palaužė Kęstučio Kemzūros vadovaujamus lietuvius ir užkirto mūsiškiams kelią ne vien į "EuroBasket 2011" pusfinalį, bet ir į Londono olimpiadą.

p>Dėl kelialapio į žaidynes Lietuvos krepšininkai, kaip ir makedonai, kovos papildomame atrankos turnyre Venesueloje liepos 2–8 d.

Makedonai atvyko ne stipriausios sudėties – rinktinėje kol kas nėra lyderių Bo McCalebbo, Pero Antičiaus, Todoro Gečevskio, Vlado Ilijevskio, tačiau, pasak vyriausiojo trenerio Marjano Lazovskio, galimybių pasireikšti turės debiutantai – Stojanas Guroskis, Todas Zafirovskis, Kristijanas Nikolovas.

Geriausiai mūsų krepšinio aistruoliams pažįstamas – Vilniaus "Lietuvos rytui" atstovavęs vidurio puolėjas Predragas Samardžiskis.

– Predragai, jūsų komandos draugas rinktinėje P.Antičius yra pareiškęs, kad po stebuklingo pasirodymo "EuroBasket 2011" finalo turnyre Makedonijos krepšininkai šiemet nejaučia jokio spaudimo. Ar tai tiesa? – paklausėme makedono.

– Manau, kad taip buvo iš pradžių, kol prieš 10 dienų nepradėjome treniruočių stovyklos. Tuomet pamatėme, kiek Makedonija tikisi iš mūsų. Manau, kad tai nedidelis spaudimas, bet gera žinoti, kad žmonės tiki mumis.

– Ko Makedonijoje tikimasi iš šiemetės rinktinės?

– Didžiausi lūkesčiai – patekti į olimpines žaidynes. Tačiau yra problemų: B.McCalebbas kol kas nebaigė Italijos čempionato, P.Antičius dar neatsigavo po sezono, ilsisi kiti pagrindiniai žaidėjai. O prireiks laiko susižaisti. Manau, kad Venesueloje pasirodysime gerai, nes kartu žaidžiame jau 7–8 metus. Be to, šiemet rinktinėje yra keli jauni perspektyvūs krepšininkai. Atėjo metas naujai svajonei.

– Šiemet jums vadovauja naujas treneris. Kuo skiriasi jo ir buvusio stratego darbo metodai?

– Skirtumų – nedaug, nes M.Lazovskis buvo dviejų ankstesnių vyriausiųjų trenerių asistentas, treniravo dvidešimtmečių komandą. Dabar rinktinėje – septyni žaidėjai iš tos jaunimo ekips. Nemanau, kad bus didelių problemų prisitaikyti prie naujojo trenerio.

– Birželio 16-ąją žaisite su Lietuvos rinktine. Šis mačas lietuviams bus labai svarbus. Kokią reikšmę jis turės jums?

– Kerštas! Kerštas! (Juokiasi.) Manau, kad bus įdomu, nes žinau, ką šis mačas reiškia Lietuvai. Kai kurie mano komandos draugai, ko gero, nesupranta šios dvikovos reikšmės. Lietuviams, jeigu jie laimės, tai bus galimybė truputį nurimti dėl pernykščio pralaimėjimo "EuroBasket" ketvirtfinalyje. Manau, tai bus šiek tiek daugiau negu kontrolinis susitikimas, bet tikrai geras mačas.


Makedonai

Predragas Samardžiskis (ūgis 215 cm), Georgijus Čekovskis (202 cm), Darko Sokolovas (190 cm), Kirilas Nikolovskis (210 cm), Todas Zafirovskis (206 cm), Damjanas Stojanovskis (194 cm), Vojdanas Stojanovskis (194 cm), Stojanas Guroskis (201 cm), Kristijanas Nikolovas (200 cm), Marko Simonovskis (192 cm), Marquesas Greenas (168 cm), Aleksandras Kostoskis (188 cm).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių