LTOK prezidente perrinkta olimpinė čempionė D. Gudzinevičiūtė

Penktadienį Vilniuje vykstančioje Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Generalinės asamblėjos rinkimų sesijoje trečiajai ketverių metų kadencijai LTOK prezidente perrinkta olimpinė čempionė, Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) narė Daina Gudzinevičiūtė.

„Pirmiausia noriu padėkoti sporto bendruomenei už parodytą pasitikėjimą. Per aštuonerius metus mums kartu pavyko nuveikti tikrai nemažai. Nuosekliai augo finansinė pagalba sportininkams ir federacijoms, didėjo žmonių įsitraukimas į olimpinį judėjimą, visuomenės ir rėmėjų pasitikėjimas LTOK, esame gerbiami, vertinami ir girdimi pasauliniame olimpiniame judėjime.

Džiaugiuosi, kad sporto bendruomenė suteikė man ir komandai galimybę toliau tęsti pradėtus darbus, vystyti dialogą su visuomene ir sporto bendruomene bei toliau dirbti sporto labui“, – sakė D. Gudzinevičiūtė.

Į LTOK prezidento postą taip pat kandidatavo Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Emilis Vaitkaitis.

2000 metų Sidnėjaus olimpinių žaidynių čempionė D. Gudzinevičiūtė LTOK prezidente tapo 2012 metais. Ji yra vienintelė TOK narė iš Baltijos šalių. Tai – istorinis pasiekimas Lietuvai.

LTOK prezidentė taip pat buvo išrinkta į Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) Vykdomąjį komitetą, pagerbta specialiu TOK apdovanojimu „Moteris ir sportas“, išrinkta į TOK Sportininkų palaikymo komisiją bei 2026 metų žiemos olimpinių žaidynių Milanas-Kortina koordinavimo komisiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To bosch

To bosch portretas
Tai ,kad pasirodo nelabai jis turi kiausus,plius eina kalbos ,kad stringus nesioja,o uzurpyoti futbolo organizacija jam padejo irgi stringu klanas,kur protai susiduria tik i viena gala.pagarba Dainai!

bosch

bosch portretas
Geriau butu Pukelis nes jis turi kiausius ir prota,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių