Lietuvos tinklinio čempionato pusfinalyje laukiama atkaklių kovų

  • Teksto dydis:

Jau šį savaitgalį startuoja Lietuvos vyrų tinklinio čempionato pusfinaliai. Dėl vietos finale reguliariojo sezono nugalėtoja Kelmės „Etovio“ komanda žais su čempionės titulą ginančia Marijampolės „Sūduva“, o kitame pusfinalyje kausis Klaipėdos „Amber Queen“ ir Kauno „RIO-Starto“ komandos.

„Etovis“ pirmąsias dvejas serijos iki trijų pergalių rungtynes žais namuose. Pirmasis mačas vyks šeštadienį 18 val., o antrasis – sekmadienį 14 val.

„Pusfinalio laukiame su dideliu užsidegimu, sportuojame labai intensyviai bei produktyviai. Mano manymu, komandos dvasia pasiekė tikros šeimos lygį. Esame pasiruošę tikrai neblogai – tai parodė draugiškos rungtynės su Limbaži (Latvija) komanda. Kalbant apie trenerio akcentus, jis žino mūsų silpnas vietas ir bando jas kuo greičiau sustiprinti. Varžovų niekada nenuvertiname ir tikimės tikrai geros kovos, nes visgi jau pusfinalio etapas, kurį nori laimėti visi. Marijampolė visada buvo ir bus labai ambicinga komanda, todėl susikaupimas žaidžiant prieš juos turi būti labai aukštas“, – sakė „Etovio“ kapitonas Gediminas Guntarskis.

Lietuvos čempionai „Sūduvos“ tinklininkai prieš sezoną kiek nukraujavo ir šiemet reguliariajame sezone liko ketvirti. Nepaisant to, marijampoliečiai ketina mesti iššūkį Kelmės klubui.

„Žinoma, kad ieškosime priešnuodžių varžovams. Mes esame čempioniška komanda ir negalime nusiteikti kitaip. Išanalizavome varžovus, bet jie taip pat bus gerai pažįsta. Čempionatas rodo, kad jų sudėtis yra stipresnė, bet mes kitokių planų neturime, tik laimėti“, – sakė „Sūduvą“ treniruojantis Romas Sujeta.

Šiame sezone pirmą kartą Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) taurę iškovojęs „Amber Queen“ klubas šeštadienį 15 val. ir sekmadienį 15 val. namuose priims jaunąją „RIO-Starto“ komandą.

„Iki pusfinalio etapo mūsų žaidime buvo nemažai įvairovės, ieškojimų ir eksperimentavimų, o dabar viskas stabilizavosi. Turėjome tris savaites pasiruošti, todėl susidėliojome savo galutinius strateginius ir taktinius elementus bei laukiame kovų. Esame visi sveiki, todėl galėsime žaisti stipriausios sudėtis. Prieš pusfinalį esame ramūs. Žinome, kad visus priešininkus reikia vertinti. Kauno komanda yra labai gera, treneris labai stengiasi, žaidėjai gana azartiški“, – mintimis dalinosi „Amber Queen“ vadovas Salvijus Paškauskas.

Kauno ekipos treneris tikisi, kad jo auklėtinių neslėgs įtampa ir jie galės parodyti savo geriausią žaidimą.

„Pusfinalyje žaisime be keleto traumuotų žaidėjų, o tai apsunkino pasiruošimą rungtynėms. Gerai, kad komandos komplektacija yra didelė ir viso sezono metu pavykdavo kompensuoti atsirandančius trūkumus. Varžovai gerai paduoda kamuolius, todėl bus svarbu gerai priimti ir efektyviai žaisti puolime. Mes neturime ko prarasti, todėl norime varžytis ir mėgautis žaidimu“, – teigė „RIO-Starto“ treneris Saulius Matikonis.

Lietuvos tinklinio čempionatų finalai vyks balandžio 12-13 dienomis Palangos arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių