Lietuvos teniso čempionate – J. Tverijono ir D. Bulatovaitės pergalės

  • Teksto dydis:

Antradienį Kaune finišavęs Lietuvos teniso čempionatas pasibaigė Juliaus Tverijono ir Deimantės Bulatovaitės triumfu. Šie tenisininkai nepaliko vilčių savo varžovams tiek vienetų, tiek dvejetų varžybose.

Vyrų vienetų turnyro finale JAV studijuojantis 21-ių metų amžiaus J. Tverijonas 6:2, 7:5 įveikė dvejais metais jaunesnį Almantą Oželį.

Moterų vienetų varžybų finale D. Bulatovaitė 7:5, 6:1 nugalėjo Verą Antonovą.

Lemiamame vyrų dvejetų turnyro mače J. Tverijonas kartu su broliu Aleksu, 6:4, 7:6 (7:1) buvo stipresni akistatoje prieš Kasparą Žemaitėlį ir Simą Malakauską.

Dėl moterų dvejetų čempionių vardo kovojo tik trys poros, kurios tarpusavio santykius išsiaiškino grupės turnyre. Jame nesunkiai iškovojusios dvi pergales nugalėjo D. Bulatovaitė ir Saulė Valantiejūtė, antroje vietoje palikusios Gerdos Lukjančukaitės ir Agnės Rekertaitės porą.

Lietuvos čempionate dalyvavo 23 tenisininkai ir 8 tenisininkės.

J. Tverijonui už pergalę Lietuvos čempionate atiteko vardiniai kvietimai į liepos 20 dienos Vilniuje prasidėsiančias "Prezidento taurės" varžybas - vienintelį Lietuvos vykstantį Tarptautinės teniso federacijos (ITF) "Futures" serijos turnyrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių