Lietuvos penkiakovininkėms – sklandi Paryžiaus olimpinių žaidynių pradžia

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Paryžiaus olimpinėse žaidynėse prasidėjo penkiakovės kovos. Įvyko vyrų ir  moterų įskaitiniai fechtavimai.

Lietuvai šiose varžybose atstovavo Laura Asadauskaitė-Zadneprovkienė ir Gintarė Venčkauskaitė, kurios šiandien atitinkamai užėmė 20 ir 22 vietas.    

Įskaitinis fechtavimas užima svarbią vietą naujajame penkiakovės formate. Ši rungtis vyksta dieną prieš pagrindines 90 min. varžybas. Čia vienas su kitu susikauna visi 36 dalyvaujantys sportininkai. Kovojama yra iki 1 dūrio ir jam gauti yra skiriama 1 minutė. Viena laimėta kova sportininkui prideda 5 taškus, kurie „išsiverčia” į 5 sek. pranašumo paskutinėje bėgimo ir šaudymo rungtyje. Abi lietuvės Gintarė Venčkauskaitė ir Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, surinkusios po vienodai pergalių – 16 ir pralaimėjimų – 19, į Olimpinius pusfinalius ir finalus, žengs jau turėdamos 205 taškų bagažą. Abiejų lietuvių stipriausioji rungtis, kurioje tiek Laura, tiek Gintarė jau ne kartą įrodė, kad gali aplenkti bet ką, yra bėgimas ir šaudymas. 

„205 taškai, žinoma, ne idealus rezultatas, bet – tik pati kovų pradžia”, – sakė  Lietuvos penkiakovės rinktinės vyriausiasis treneris Paulius Aleksandravičius.

Po įskaitinio fechtavimo Paryžiaus olimpinėse žaidynėse pirmauja prancūzė Elodie Clouvel. Nuo jos net 15 taškų atsilieka vengrė Michelle Gulyas. Trečioje vietoje – britė Kate French. 

Moderniosios penkiakovės pusfinaliai, kur sportininkės paskutinį kartą jos žirgais, fechtuos „bonus” raunde, plauks ir bėgs bei šaudys, vyks rugpjūčio 10 d. Finalai – rugpjūčio 11 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na na nesitikekit

Na na nesitikekit portretas
Apie medalius tegul nei nesvajoja stebuklu nebuna vienai 40m kitai 31m ... Fechtavimas 20a ir 22a vietos, kad tik zemiau nepakristu kitose rungtyse...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių