Lietuvos moterų tinklinio komanda pravers duris į Europą

Po ilgos pertraukos startui Europos turnyre ruošiasi ir Lietuvos moterų tinklinio komanda – "Kauno-VDU".

Lietuvos čempionės ketina debiutuoti Europos tinklinio konfederacijos (CEV) "Iššūkio" taurės varžybose.

"Apie šį turnyrą galvojome ir anksčiau, bet finansinius klausimus pavyko išspręsti tik šiemet. Dalyvavimas šiose varžybose turėtų suteikti mūsų žaidėjoms papildomos motyvacijos", – sakė 2015-aisiais įkurto klubo vadovas Vidas Makauskas.

Pastarąjį kartą jėgas Europoje bandė buvusi Kauno "Bangos" komanda, tačiau tai įvyko 1992-aisiais.

"Kauno-VDU" tinklininkės keturis kartus iš eilės (2016–2019 m.) triumfavo Lietuvos čempionate, o 2017 m. iškovojo Baltijos lygos aukso medalius.

Dalyvavimas Europos turnyre turėtų suteikti mūsų žaidėjoms papildomos motyvacijos.

Kauno tinklininkės jau ruošiasi naujam sezonui.

"Dėl karantinio ilgokai negalėjome sportuoti, tai buvo neįprasta. Kelis mėnesius vyko tik individualus darbas, tačiau tinklinis – komandinė sporto šaka, todėl reikia nuolat dirbti kartu", – svarstė V.Makauskas.

Komandoje yra pokyčių, tačiau klubo vadovai pasiekė tikslą – subūrė lietuvišką kolektyvą ir išsaugojo branduolį. Vidos Makauskienės treniruojamą ekipą papildė iš Jonavos "Aušrinės-KKSC" atvykusios Vaiva Valionytė ir Gabija Kasperavičiūtė, kelerius metus legionierės duoną krimtusi V.Makausko dukra Viltė Makauskaitė-Bogdanovič.

"Nebeliko legionierių. Šiemet gal turėsime vieną užsienietę, bet jos galimybės atvykti – komplikuotos. Komanda iš esmės jau sukomplektuota, trūksta nebent vienos ar dviejų žaidėjų", – aiškino V.Makauskas.

CEV "Iššūkio" taurės turnyro burtai bus traukiami rugpjūčio 21-ąją Liuksemburge.

Pagaliau pralaužtais ledais džiaugėsi Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas Darius Čerka.

"Kasmet raginame mūsų klubus dalyvauti Europos turnyruose, tai praplėstų komandų akiratį, nes Lietuvos ir Baltijos čempionatuose vieni kitus labai gerai pažįsta. Kauno klubo iniciatyva vertinga ir pačiam miestui, todėl tikimės, kad tinklininkės sulauks visaverčio palaikymo", – vylėsi D.Čerka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Puiku. Bet reikia reklamos: kada žais, kur ir su kuo. Jei žmogui reikės ieškoti to internete - daygiau 10 žiūrovų nesulauksit. Tinklinis seniai pamirštas dalykas. Jį pakeitė akropoliai, maximos, norfos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių