Lietuvos ledo ritulio rinktinė laukia grįžtančio D. Zubraus

  • Teksto dydis:

Lietuvos ledo ritulio rinktinė balandžio pirmąją susirinko į pirmąją treniruotę bei pradėjo savo pasiruošimą už mėnesio startuosiančioms pasaulio čempionato IA diviziono pirmenybėms Kazachstane.

Pirmąją rinktinės treniruotę pravedė Šarūnas Kuliešius, kadangi šiuo metu vis dar laukiama vyriausiojo rinktinės trenerio Dano Lacroix bei pagrindinio jo asistento Rono Pasco. Pastarasis prie rinktinės prisijungs jau šią savaitę, o Vokietijos čempionato atkrintamosiose varžybose vis dar „Kolner“ pusfinalio serijoje į priekį vedantis D. Lacroix į stovyklą atvyks vos tik pasibaigus sezonui klube.

Prie stovyklos kiek vėliau prisijungs du puolėjai: Tadas Kumeliauskas bei penktadienį rinktinę papildysiantis Dainius Zubrus. Tuo tarpu Mantas Armalis, Pijus Rulevičius, Paulius Rumševičius ir Laurynas Lubys vis dar tęsia savo sezonus. Pastarieji du prie rinktinės prisijungs atitinkamai balandžio 14 ir 8 dienomis, o M. Armalio ir P. Rulevičiaus atvykimo data priklausys nuo jų klubų pasirodymų atkrintamosiose varžybose.

Daugiausiai galvos skausmo šiuo metu kelia Kosto Gusevo situacija. Gynėjui yra skilusi plaštaka ir jis šiuo metu laukia išsamesnių tyrimų. Pats Latvijoje rungtyniaujantis ledo ritulininkas ieško būdų kuo greičiau pradėti treniruotis, tačiau tolimesnės jo perspektyvos dalyvauti rinktinės stovykloje paaiškės tik po to, kai bus tiksliai aiški traumos būklė.

Nacionalinės rinktinės sudėtyje įvyko keletas pasikeitimų, o po jų prie rinktinės kvietimus prisijungti gavo trys jaunimo rinktinės nariai: gynėjai Mantas Stankius ir Arvidas Domeika bei puolėjas Ignotas Ragas. Taip pat dėl asmeninių priežasčių į rinktinę negalėjusį atvykti vartininką Artūrą Pavliukovą pakeitė Vokietijoje rungtyniaujantis Donatas Žukovas. Iš viso kandidatų sąraše prieš rinktinės stovyklos pradžią buvo 31 ledo ritulininkas - 9 gynėjai, 18 puolėjų ir 4 vartininkai.

Susirinkusi rinktinė darbus pradėjo Elektrėnuose, o po savaitės rinktinės nariai kelsis į Vilnių, kur jie tęs pasiruošimą planetos pirmenybėms. Pirmąją savaitę treniruotes ant ledo rinktinės vyrai derins su darbu sporto salėje, o persikėlus į Vilnių visas dėmesys bus skiriamas ledo rituliui.

Prieš išvykdama į Kazachstaną rinktinė Elektrėnuose sužais keturis kontrolinius mačus: balandžio 17-18 dienomis mūsų šalies atstovų laukia dvi akistatos su estais, o 23-24 dienomis iššūkį rinktinei mes Lenkijos nacionalinė rinktinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių