Lietuvos ledo ritulio čempionate varžysis keturios komandos

  • Teksto dydis:

Artėjant naujajam Lietuvos ledo ritulio čempionato sezonui paaiškėjo būsimo sezono gairės: pirmenybėse startuos mažesnis komandų skaičius, keičiasi čempionato sistema, o dėl Lietuvos čempionų titulo kovosiančios komandos jau rugsėjį pradės savo kovas 2018-2019 metų sezone.

Kitų metų Lietuvos čempionate varžysis keturios komandos – šalies čempionė Elektrėnų „Energija“, „Kaunas Hockey“ ir Vilniaus „Hockey Punks“ bei „Geležinio Vilko“ ekipos. Praėjusį sezoną čempionate startavusios „Juodupės“, „Rokiškio“ bei Kauno „Baltijos“ komandos šiemet pirmenybėse nedalyvaus, o to priežastis – organizacinės problemos. Visgi, visi šie klubai neatmetė galimybės ateityje sugrįžti į Lietuvos čempionatą.

Pirmenybės vyks šešių ratų sistema: sezonas startuos rugsėjo mėnesį – 38-ąją metų savaitę, o reguliarusis jo sezonas baigsis vasarį. Iš viso reguliariajame sezone komandos sužais po 18 rungtynių: su kiekviena ekipa čempionato dalyvės po tris kartus kovos namuose bei išvykoje.

Lietuvos čempionato atkrintamosios varžybos bus surengtos kovo mėnesį, per kurį paaiškės 2018-2019 metų sezono Lietuvos čempionai. Į atkrintamąsias varžybas pateks visos keturios komandos, kurios pusfinalyje (reguliaraus sezono 1 vieta prieš 4 vietą, 2 vieta prieš 3 vietą) kovos serijoje iki trijų pergalių. Pusfinalio nugalėtojos varžysis čempionato finale, kurio serija taip pat vyks iki trijų pergalių.

Sumažėjęs dalyvių skaičius neturėtų atsiliepti pirmenybių lygiui: anaiptol, tikimasi, jog likusioms komandoms atitekęs didesnis vietinių žaidėjų pasirinkimas turėtų dar labiau padidinti konkurenciją tarp čempionato dalyvių ir jame įvyktų kur kas daugiau atkaklių dvikovų, išvengiant sutriuškinimų dideliais skirtumais.

Čempionato tvarkaraštis jau buvo išsiųstas visoms pirmenybių dalyvėms, o oficialiai jis bus pristatytas jau artimiausiu metu, kai bus sulaukta patvirtinimų iš visų keturių komandų. Visgi, jau dabar žinoma, kad jau pirmajame čempionato ture žiūrovai galės pasimėgauti intriguojančia akistata tarp praėjusio sezono finalininkų: ambicingus tikslus keliančios „Kaunas Hockey“ komandos bei daugkartinės šalies čempionės Elektrėnų „Energijos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių