Lietuvos graplingo taurės iškeliavo favoritams

  • Teksto dydis:

Sekmadienį sostinės lengvosios atletikos manieže praūžė didžiausias visų laikų Lietuvos graplingo federacijos renginys, kurio laureatais tapo sostinės, „Smauglio“, Šakių „Ošimo“ ir Ukmergės dziudo klubo atstovai.

Dėl komandinės taurės ir asmeninių prizų iš viso varžėsi beveik 400 dalyvių.

„Neabejotinai, tokiam dideliam augimui didžiausią impulsą davė tai, kad pirmąkart graplingo imtynininkai varžėsi ir su kimono aprangomis. Toks startas nuteikia, kad dalyvių skaičius vis augs ir augs.

Kalbant apie reikalus ant tatamio, tai laimėjo tie, kurie yra stipriausi. Šįkart susitvarkėme be didesnių staigmenų“, - sakė Lietuvos graplingo federacijos prezidentas Adrijus Kupstas.

Dar viena naujovė taurės varžybose buvo ta, kad šįsyk laimėtojais tapo ne vieno, o net trijų klubų sportininkai.

„Dažnai išgirsdavome tokių priekaišktų, kad vieni laimi dėl to, kad turi daug jaunimo, kiti dėl to, kad turi daug merginų. Ta proga, nusprendėme išaiškinti geriausią suaugusiųjų, geriausią moterų ir geriausią jaunimo sporto klubą. Ši naujovė taip pat pasiteisino ir galiu garantuoti, kad tokiu principu varžybos vyks ir kitąmet“, - pasakojo A.Kupstas.

Suaugusiųjų grupėje „Smauglio“ atstovai triumfavo trijose kategorijose: dukart Laimonas Stančikas (68 kg. ir 72 kg.) ir Konstantinas Mokšinas (64 kg.), du Ukmergės dziudo klubo sportininkai: Mindaugas Veržbickas (80 kg.) ir Manfredas Dutkus (76 kg.). Dar dvi pirmąsias vietas užėmė svečių iš Lenkijos „Berserkers team“ atstovai, „Atėnų tigrai“ (Muhamedas Mutalipovas), RGA Vilnius (Romualdas Girdiušas) ir ValeTudo MMA (Martynas Vaškovičius) iškovojo po vieną pergalę.

Tarp merginų, kaip ir įprasta, geriausiai pasirodė Šakių „Ošimo“ atstovės. Nepaisant pergalės komandinėje rungtyje, šio klubo lyderė Aistė Kaušiūtė finalinėje kovoje neatsilaikė prieš Aidą Vasiliauskaitę. Priminsime, kad šios abi merginos praėjusiais metais iškovojo pasaulio čempiono titulą.

„Geros emocijos, esu labai laiminga. Šiek tiek išvargino laukimas, tačiau viskas labai gerai“, - po pergalės kalbėjo A.Vasiliauskaitė.

Kitas graplingo federacijos renginys – kovo 23 dieną Jonavoje įvyksiantis Baltijos šalių čempionatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių