Ledo ritulininkai jau išaštrino pačiūžas – laukia čempionatas

Kauno ledo arenoje šią savaitę prasidės Lietuvos ledo ritulio lygos čempionatas, jame dalyvaus penkios komandos, kurioms atstovaus ne vien talentingi jaunieji mūsų šalies žaidėjai, bet ir aukšto lygio legionieriai.

Sustabdė COVID-19

Rugsėjo 24-ąją jėgas išmėgins Kauno "Baltų ainių" ir Elektrėnų "Energijos-Geležinio vilko" ledo ritulininkai.

Vėliau į varžybas įsitrauks "Kaunas Hockey", Vilniaus "Hockey Punks" ir "Energija Hockey-Klaipėda" ekipos.

Praeitą sezoną Lietuvos čempionate dalyvavo keturios komandos. Dėl COVID-19 pandemijos turnyras buvo sustabdytas kovo 20-ąją.

Tuo metu vietą finale jau buvo užsitikrinęs "Kaunas Hockey" klubas, o pusfinalio rungtynių serija tarp sostinės atstovų "Hockey Punks" ir "Geležinio vilko" liko nebaigta (mače iki trijų pergalių 2:1 pirmavo "Hockey Punks").

Asociacija "Hockey Lietuva" nusprendė neskelbti čempionų. Reguliaraus sezono nugalėtoju pripažintas "Kaunas Hockey" klubas.

Sugrįžo elektrėniškiai

Klaipėdos potencialas dar neišnaudotas, tikimės netolimoje ateityje pamatyti šį miestą reprezentuojantį atskirą kolektyvą.

"Džiugina tai, kad Lietuvos ledo ritulio čempionate dalyvaus penkios komandos – viena daugiau nei praeitą sezoną, – sakė Lietuvos ledo ritulio lygos direktorius Gintaras Šabūnas. – Labai laukėme sugrįžtančio "Energijos" klubo. Jis, suvienijęs jėgas su Vilniaus "Geležinio vilko" mokykla, pasiryžęs vėl siekti Lietuvos čempionų titulo. Be to, elektrėniškių dėka debiutuos nauja, jungtinė "Energijos Hockey-Klaipėdos" komanda, todėl kelios čempionato rungtynės planuojamos uostamiestyje, "Akropolio" ledo arenoje. Tikimės, kad Klaipėdos potencialas dar neišnaudotas ir netolimoje ateityje pamatysime šį miestą reprezentuojantį atskirą kolektyvą."

Anot G.Šabūno, preliminariose klubų sudėtyse yra ir veteranų amžiaus link artėjančių buvusių Lietuvos rinktinės žaidėjų, ir perspektyvių jaunuolių bei aukšto lygio legionierių.

"Kaunas Hockey" komandai toliau atstovaus rezultatyviausias (36 įvarčiai) praeito Lietuvos čempionato ledo ritulininkas rusas Eduardas Čekmariovas.

Rinktinėms – atostogos

Nacionalinis čempionatas bent iš dalies kompensuos Lietuvos ledo ritulio gerbėjams sujauktą sezoną, nes nacionalinių rinktinių varžybų atšauktos arba atidėtos.

Karščiausios naujienos iš Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF):  atšauktas šiemet gruodžio 17–19 d. Islandijoje turėjęs vykti ikiolimpinis moterų komandų atrankos turnyras (jame būtų dalyvavusios Lietuvos, Honkongo, Bulgarijos ir Islandijos ekipos), taip pat 2021 m. vasarį Rumunijoje planuotas pasaulio jaunimo (iki 20 metų) vaikinų čempionato II diviziono A grupės (Italija, Didžioji Britanija, Lietuva, Rumunija, Ispanija ir Pietų Korėja) turnyras.

Taip pat nevyks 2020–2021 m. Kontinentinės taurės turnyras. Jis turėjo startuoti spalio 16-ąją, jam ruošėsi "Kaunas Hockey" ledo ritulininkai.

Lapkričio 27–29 d. numatyta pradėti Baltijos ledo ritulio lygos varžybas. Paraiškas dalyvauti jose yra pateikusios šešios komandos: iš Lietuvos – "Kaunas Hockey" ir "Hockey Punks", iš Latvijos – "Liepaja" ir "HK Mogo", iš Estijos – "Tartu Valk 494" ir "Narva PSK".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių