Kauno keleivinėje prieplaukoje įvyks tarptautinės varžybos „UIM Enduro Baltic cup 2022“

  • Teksto dydis:

Vandens motociklų sporto meistrai skelbia sezono finišą. Lenktynininkai metus užbaigs ten pat, kur ir pradėjo: šį šeštadienį Kauno keleivinėje prieplaukoje įvyks tarptautinės varžybos „UIM Enduro Baltic cup 2022“ ir tuo pačiu finalinis mūsų šalies Enduro čempionato etapas. Renginys – nemokamas tiek žiūrovams, tiek ir savo jėgas išbandyti pasiryžusiems dalyviams.

Nuo seno „Combo“ vardu kauniečių pakrikštyta krantinė Raudondvario plente šį šeštadienį (rugsėjo 24-ąją) taps paskutine stotele oficialioms 2022-ųjų vandens motociklų sporto lenktynėms mūsų šalyje. Būtent čia varžybos „Kaunas Jet“ šiemet gegužę paskelbė ir viso sezono pradžią.

„Tendencijos nesikeičia jau daug metų: Kaunas buvo ir toliau tvirtai išlieka mūsų sporto epicentru. Miestas savo ruožtu stipriai prisideda, kad mūsų renginiai taptų kasmetine tradicija. Vandens motociklų lenktynės sudomina vis daugiau dalyvių ir žiūrovų, tad tikimės, kad ir šį šeštadienį rudeniški orai nesukliudys jiems atvykti bei gerai praleisti laiką tarptautiniame renginyje“, – sako Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Mačiulaitis.

Prieplaukoje (Raudondvario pl. 107C) veiksmas prasidės jau nuo šeštadienio vidurdienio, o žiūrovų azartiškas reginys lauks iškart po pietų. Dalyviai nuo 11 val. atliks būtinas registracijos ir techninės kontrolės procedūras, o netrukus pradės veiksmą žvarbokame Nemuno vandenyje: 13 val. – treniruotė ir 14 val. bus duotas lenktynių startas.

Organizatorių nuotr.

Enduro rungtis iš sportininkų pareikalaus ypatingos ištvermės. Skirtingų klasių atstovai tarpusavyje varžysis po 45 minutes. Išbandžiusieji vandens motociklų lenktynes pripažins, kad tokios trukmės ir distancijos lenktynės – neeilinis iššūkis net ir patiems stipriausiems.

Tuo metu aistruoliams reikės pasirinkti geriausias vietas, iš kur galės patogiai stebėti visą veiksmą trasoje. Apie 18 val. numatyta iškilminga apdovanojimų ceremonija.

„Aquacross ir slalomo čempionatai šiemet jau baigti, todėl prieš pradedant ruošti techniką kitų metų startams ir artėjantį ramų žiemos „poilsį“ daugeliui dar tikrai norisi „pasimankštinti“. Šios lenktynės – puiki proga tai padaryti kovingai. Tad kviečiu visus paskutinį kartą susitikti vandenyje ir pabaigti metus su trenksmu“, – atvykti dalyvius ragina LVMSF prezidentas Tomas Gurkšnys.

Daugiau informacijos apie renginį – oficialioje Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos feisbuko paskyroje.


Tuo metu Lietuvos Aquacross čempionato sezono uždanga dar rugsėjo 10–11 dienomis buvo nuleista Zarasuose. Ketvirtasis mūsų šalies čempionato etapas padovanojo atkaklias kovas ir intrigą iki pat finišo. Papildomu iššūkiu lenktynininkams tapo rudeniškai žvarbus Zaraso ežero vanduo.

Organizatorių nuotr.

UIM East European Jetski Cup 2022 [Rytų Europos vandens motociklų taurės] lenktynėse pajėgiausi Lietuvos ir užsienio šalių atstovai išsidalijo paskutinius metų trofėjus. Tuo pačiu sportininkai sudėliojo galutinius taškus bendroje sezono rikiuotėje kovojant dėl čempionų titulų Aquacross disciplinoje.

Jaunųjų talentų gretose Runabout GP4 Juniors klasėje nugalėjo Grantas Gurkšnys #5. Tarp lenktynininkių moterų ir merginų GP4 Ladies kategorijoje trečią pergalę šių metų sezone pelnė Astra Gurkšnytė #17. Šis šeimyninis brolio ir sesers duetas iš Kauno atitinkamai užsitikrino ir čempionų laurus galutinėje sezono rikiuotėje.

Maža to, trylikametis Grantas Gurkšnys #55 Zarasuose iškovojo 1 vietą ir stovimų motociklų kategorijoje Ski GP1. Jis pakartojo 2020-ųjų pasiekimą ir antrąkart karjeroje tapo šios klasės Lietuvos čempionu. Tarp

pradedančiųjų Ski tipo vandens motociklais Ski Novice klasėje sėkmė ir vėl šypsojosi sezono lyderiui Mindaugui Skarbaliui #15. Ski GP2 klasės nugalėtoju tapo Simonas Šulcas #69.

Tarp profesionalo karjerą pradedančių Runabout Novice klasės dalyvių nepralenkiamas buvo svečias iš Latvijos Ričards Fukss #73, tuo pačiu laimėjęs ir Runabout Open kategorijoje plaukiant galingais vandens motociklais be žymesnių techninių apribojimų. Šiam „braliukui“ priklauso ir šiųmečio čempiono laurai tiek Novice, tiek ir Open klasėse.

Pagundai grįžti prie vandens motociklų vairo neatsispyrė ir baigusieji aktyvią sportininko karjerą. Simboliška, kad tik pačiame sezono finiše pirmąją pergalę šiais metais iškovojo Veteranų gretose (Runabout Veterans) triumfavęs Arnoldas Plungė #66, iki tol bemaž visose lenktynėse susidurdavęs su technikos kaprizais ir dažniausiai nebaigdavęs jų dėl gedimų. Tačiau čempiono vardo savininku 2022-aisiais tarp veteranų tapo Redas Petkevičius.

Finišavus antrajai Rytų Europos taurės varžybų dienai, išaiškėjo ir likę varžybų laimėtojai Zarasuose. Prestižine laikomoje Runabout GP1 klasėje pergale džiaugėsi kaunietis Egidijus Kirilevičius #13, užsitikrinęs ir 2022 m. čempiono laurus.

Organizatorių nuotr.

Runabout GP2 nugalėtoju Zarasuose tapo visus tris plaukimus laimėjęs Arnas Jakučionis #26 iš Birštono, galutinėje sezono įskaitoje likęs vicečempionu, o su technikos problemomis susidūręs Tomas Gurkšnys #5 išsaugojo turėtą lyderio poziciją ir metus užbaigė GP2 čempiono soste.

Senesnio tipo vandens motociklais su dvitakčiais motorais lenktyniaujantys Runabout GP3 klasės atstovai jau bemaž eilinį kartą šiemet turėjo pripažinti Nerijaus Juodžio #4 pranašumą, tačiau susumavus metinius rezultatus, GP3 čempiono titulu šiemet džiaugiasi jauniausias šios klasės lenktynininkas Dovydas Bielikas #50.

Identiško modelio „Sea-Doo Spark“ motociklus pilotuojančių Runabout GP4 kategorijos lenktynininkų gretose šį savaitgalį Zaraso ežere fortūna ryškiausiai šypsojosi pirmą sezoną lenktyniaujančiam Rolanui Kutrai #49. Per savaitgalį Zarasuose Rolanas laimėjo du iš trijų plaukimų, tačiau viso sezono GP4 lyderiu ir čempiono titulo savininku tapo Ernestas Burkšaitis #17.

2022-ųjų Lietuvos vandens motociklų sporto Aquacross čempionatą sudarė ketverios lenktynės, vykusios Birštone, Visagine, Kupiškyje ir Zarasuose. Enduro čempionatas apsiribojo 3 etapais: Kaune, Visagine ir sezono finalas – vėl Kaune.

Šiemet Lietuvos sportininkai solidžiai pasirodė ir tarptautinėje arenoje. Europos vandens motociklų čempionate po keturių etapų, vykusių Italijoje, Lenkijoje, Portugalijoje ir Velngrijoje, mūsų šalies atstovai Mindaugas Jačiauskas ir Tomas Gurkšnys pelnė bronzinius trofėjus užimdami trečias vietas atitinkamai Runabout GP2 ir Runabout GP1 Veterans klasėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

IDIOTAI

IDIOTAI portretas
Apie tijius srenginius reikia prane6ti gerokai ank62iau, o ne tada, kai jau vyksta.

O kur viena žmogui?

O  kur viena žmogui? portretas
jei visur svarbiausi gyvunai,vilkai, stumbrai ,medžiai....

Koks tavo reikala

Koks tavo reikala portretas
Tau jau interneto gana. Pirma pasidomek apie kitas šalis paskui savo durna nuomone reikšk
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių