Iš Kauno bokso ringo – į Europos čempionatą

"Tikimės, kad šis turnyras buvo naudingas Europos čempionatui besiruošiantiems Lietuvos jaunių rinktinės nariams", – sakė bokso treneris Marius Narkevičius.

Jo surengtame devintame tarptautiniame bokso turnyre Lietuvos nusipelniusiam treneriui Viliui Buikai (1951–2011) atminti jėgas išmėgino vaikinai ir merginos. Trofėjai iš Kauno iškeliavo ne vien į Lietuvos miestus, bet ir į Latviją, Estiją, Vokietiją, Lenkiją, Švediją.

Merginų varžybų abu finalus laimėjo latvės – Laura Mara Jakovleva (svorio kategorija iki 54 kg, įveikė Aurėją Adomaitytę) ir Kitija Zarberga (iki 66 kg, nugalėjo Gustę Gataveckaitę).

Trenerio Vido Bružo auklėtinė kaunietė A.Adomaitytė buvo apdovanota prizu "Už valią siekiant pergalės".

Vaikinų varžybose antrus metus iš eilės triumfavo Radoslavas Pilatas (iki 48 kg), Armandas Kregždė (iki 50 kg), Gintaras Gabinaitis (iki 54 kg, B grupė) ir Edgaras Trotenskis (iki 63 kg).

Boksininkė A.Adomaitytė buvo apdovanota prizu "Už valią siekiant pergalės".

M.Narkevičiaus treniruojamas kaunietis A.Kregždė buvo pripažintas techniškiausiu turnyro boksininku.

Aukso medalius taip pat pelnė Lietuvos boksininkai Rytis Bajalis (iki 50 kg, B grupė), Pijus Valiokas (iki 57 kg), Danila Chalevskis (iki 57 kg, B grupė), Nojus Zavadskas (iki 60 kg), Paulius Bublis (iki 60 kg, B grupė), Gustas Rimkevičius (iki 63 kg, B grupė), Matas Zdančius (iki 66 kg, B grupė), Vilmandas Stasiulevičius (iki 70 kg, B grupė), Kajus Kleinauskas (per 80 kg).

"Dėkoju visiems dalyviams ir padėjusiems surengti turnyrą. Kasmet stengiamės siekti vis aukštesnės varžybų kokybės. Džiaugiuosi, kad šis projektas pasiteisino ir tapo paklausus tarp jaunųjų boksininkų. Kitąmet kviesime jau į jubiliejinį – dešimtąjį – turnyrą", – reziumavo buvęs V.Buikos auklėtinis M.Narkevičius.

Europos jaunių bokso čempionatas, kuriame dalyvaus Lietuvos vaikinų ir merginų rinktinė, numatytas liepos 1–12 d. Tbilisyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių