Kaune tarpušvenčiu užgimė nauja ledo ritulio tradicija

  • Teksto dydis:

Devynios komandos iš Kauno, Elektrėnų ir Vilniaus, burtų keliu parenkami vartininkai, petys į petį žaidžiantys vyrai ir moterys, apdovanojimai už geriausią nuotaiką ir vos į kadrą telpantys ledo ritulininkai – trumpai taip galima apibūdinti gruodžio 28 d. Kauno ledo arenoje „Baltų ainiai“ vykusį šventinį ledo ritulio turnyrą „3x3“.

„Siekiame populiarinti ledo ritulį visoje šalyje – ne tik kaip profesionalų sportą, kurį be proto įdomu stebėti, bet ir kaip smagų laisvalaikio užsiėmimą. Būtent mėgėjus norėjome suburti ir pasveikinti su šventėmis šiuo renginiu“, – sakė vienas turnyro idėjos autorių, Nacionalinėje ledo ritulio lygoje šiuo metu pirmaujančios komandos „Kaunas Hockey“ vadovas Petras Nausėda. Prie turnyro organizavimo ir sėkmės taip pat prisidėjo prizus įsteigę klubo partneriai „Red Light Barbers“.

Šeštadienio vakarą šurmuliuojančioje ledo arenoje komandos suskirstytos į du pogrupius – pažengusiųjų ir pradedančiųjų, iš viso per tris valandas sužaista net aštuoniolika rungtynių.

Pradedančiųjų pogrupio nugalėtojais tapo pirmoji Kauno „Laukinių“ komanda, finale įveikusi „Inline Hockey Kaunas“ rinktinę. Tame pačiame pogrupyje besirungusi antroji „Laukinių“ sudėtis buvo apdovanota už šventiškiausią nuotaiką – šalmais mirgančiomis lemputėmis, girliandomis ir kitais smagiais atributais pasidabinę ledo ritulininkai abejingų nepaliko jau pirmosiomis turnyro minutėmis.

Didysis superfinalas buvo itin nuožmus – po lygiųjų pagrindiniame laike, sužaidus dešimt pratęsimo minučių, tik po atkaklios baudinių serijos pirmojo „3x 3“. Turnyro nugalėtojais tapo Kauno „Tigrų“ komanda. Pergalingąjį įvartį įmušęs komandos veteranas Saulius Gutauskas apdovanotas ir geriausio žaidėjo prizu.

Už įspūdingiausią turnyro įvartį tuo tarpu įvertintas komandos „Troikė“ gynėjas Žydrius Stankevičius. Dar viena šventinė nominacija – geriausias čiuožimas nugara. Čia nepralenkiama buvo Latvijos lygoje rungtyniaujančios moterų komandos „HC Amber“ atstovė Ramunė Maleckienė.

„Tikimės jau netrukus pakviesti į antrąjį „3x3“ turnyrą – galbūt ne tik Kaune?“, – išdalijęs apdovanojimus teigė P. Nausėda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių