„Kaunas Hockey“ pajėgas ketvirtadienio rungtynėse sustiprins Dakaro karys

  • Teksto dydis:

Po pertraukos į Kauną grįžta Nacionalinės ledo ritulio lygos kovos. Ketvirtadienį, sausio 31 d. reprezentacinė miesto komanda „Kaunas Hockey“ ant namų ledo priims Vilniaus „Geležinį vilką“.

Nors kauniečiai yra užtikrinti savo jėgomis ir jas nuolat stiprina treniruotėse ant ledo bei sporto salėje, šįkart jie išsitrauks papildomą kozirį. Tiksliau, koziris ant ledo išvažiuos pats – tai ką tik Dakaro ralį įveikęs ir Lietuvos rekordą – 24-ąją vietą finalinėje įskaitoje – iškovojęs kaunietis Arūnas Gelažninkas.

Dakaro ralį kasmet stebi vis daugiau lietuvių, ne išimtis ir ledo ritulininkai. „Kaunas Hockey“ vadovas Petras Nausėda pasakojo, kad šiemet ypač palaikė lenktynių debiutantą A. Gelažninką, jį taip pat žavėjo visų lietuvių ekipažų bendrystė ir draugiškumas. „Iš lenktyninkų tikrai galime pasimokyti charakterio – visi lietuviai labai norėjo laimėti!“, – sakė P. Nausėda.

Lenktynėms bekele neabejingas ir kauniečių kapitonas Vytautas Jagelavičius: „Dakarą seku, nes auto/moto technika man nesvetima, pats važinėju motociklu, nevengiu išsitepaluoti rankų, o ir apsilankyti tokio tipo renginiuose“.

Ketvirtadienio rungtynių starto ritulį išmesiantis motociklininkas, daugkartinis Lietuvos čempionas A. Gelažninkas taip pat domisi ne tik savo pasauliu, bet ir kitomis sporto šakomis. „Kadangi Kaunas – mano miestas, palaikau visas jo komandas, ne išimtis ir ledo ritulys, o duoti rungtynių startą bus labai smagu – malonu, kad pakvietė“, – kuklinasi šio mėnesio herojumi ne veltui tituluojamas A. Gelažninkas.

Startas – startu, bet kauniečiai pasiruošę atlaikyti visas 60 rungtynių minučių. „Prasidėjo lemiamas sezono etapas – komandos stiprinasi legionieriais, ne išimtis – ir mes. Treniruotėse tikrai neblogus rezultatus rodo mūsų naujokai Brendan Leavitt ir Rojus Adamonis – jau netrukus pamatysime jų adaptacijos rezultatą ant ledo“, – sakė „Kaunas Hockey“ vyr. treneris Aurimas Gutauskas. Jis taip pat pabrėžė, kad rungtynės su „Geležiniu vilku“ – tai  svarbūs taškai ir pasiruošimas lemiamoms akistatoms su „Energija“, kurios nulems reguliariojo sezono lyderius. „Mūsų tikslas – pirma vieta“, – nedaugžodžiavo treneris.

Ketvirtadienio rungtynių Kauno ledo arenoje „Baltų ainiai“ pradžia – 20 valandą. Prieš tai žiūrovai kviečiami pačiuožinėti atviroje aikštelėje, kuri įrengta tiesiog priešais areną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių