„Kaunas Hockey“ išvykoje nukovė Lietuvos čempionato lyderius

  • Teksto dydis:

Lietuvos ledo ritulio čempionate įvyko dviejų pirmenybių lyderių akistata.

Sekmadienį Elektrėnuose „Kaunas Hockey“ 5:1 nugalėjo „Energiją – Geležinį Vilką“ ir pasiekė revanšą už pirmose rungtynėse namuose patirtą pralaimėjimą. Pergalė leido kauniečiams iki dviejų taškų sumažinti atsilikimą nuo savo varžovų, savo atsargoje dar turint dvi rungtynes.

Sužaidus kiek mažiau nei dvi minutes „Kaunas Hockey“ užsidirbo pirmąją pražangą ir suteikė progą varžovams greitai įgyti kiekybinį pranašumą, kurį „Energija – Geležinis Vilkas“ išnaudojo. Perėmę ritulį oponentų zonoje šeimininkai nieko nelaukdami surengė rezultatyvų išpuolį, kurio atakos smaigalyje buvo Edvinas Boroška (02:39, rez. perd. Aurimas Gaidauskas, Donatas Kumeliauskas).

Kėliniui įsibėgėjus progą žaisti daugumoje gavo jau kauniečiai, tačiau jų dvi minutės daugumos susiklostė itin nesėkmingai: jiems ne tik nepavyko ilgiau įsitvirtinti varžovų zonoje, tačiau ir užsidirbus dvi pražangas, iš kurių viena – dviguba, „Kaunas Hockey“ teko ilgai plušėti gynyboje ir atlaikyti oponentų vartų šturmą.

Prasidėjus antrajam kėliniui „Energija – Geležinis Vilkas“ buvo labai arti antrojo įvarčio, kai Artūrui Pavliukovui nepavyko sustabdyti į jo vartus skriejusio ritulio, bet kauniečių laimei ritulys prariedėjo šalia virpsto. Netrukus savo meistriškumą buvo priverstas demonstruoti elektrėniškių komandos naujokas Eduardas Zakharchenko, kuriam teko gelbėti komandą po grubios klaidos savo zonoje, leidusios kauniečiams pabėgti prieš vartininką.

Galiausiai „Kaunas Hockey“ sugebėjo išlyginti rezultatą po įspūdingo Luko Žukausko įvarčio: puolėjas ritulį į vartus paleido po gražaus manevro jį pirma pasiunčiant sau tarp kojų (28:40, rez. perd. Eduardas Chekmaryovas, Romanas Reshetnikovas).

Ilgą laiką iniciatyvą savo rankose laikę šeimininkai po praleisto įvarčio leido varžovams pajusti savo žaidimą ir leido jiems įsismaginti antrojo kėlinio pabaigoje. Žaidybinį pranašumą po oponentų pražangų įgiję kauniečiai jį pavertė dviem įvarčiais. Iš pradžių pasižymėjo Egidijus Binkulis (36:01, rez. perd. Pavelas Pravilo, Vėjas Jokubynas), o vėliau kiekybinio pranašumo metu įvartį pelnė ir Romanas Reshetnikovas (39:15, rez. perd. L.Žukauskas, Ylia Malashkevichius).

Trečiajame kėlinyje „Energija – Geležinis Vilkas“ dar bandė gelbėtis, bet jiems pramušti A. Pavliukovo gynybos nepavyko, o rungtynių pabaigoje į jų vartus krito dar du įvarčiai. Greitą ataką įvarčiu užbaigė vienas prieš vartininką pabėgęs Eduardas Chekmaryovas (59:39), o po kelių akimirkų subyrėjusia oponentų gynyba pasinaudojo jau E.Binkulis (58:03, rez. perd. Kirillas Danilenko, Pavelas Pravilo).

Po rungtynių nugalėtojų komandos vyriausias treneris Petras Nausėda pripažino, jog susitikimo starte jų ekipą iš vėžių išmušė gautos baudos minutės.

„Mačą pradėjome ne taip, kaip planavome pradėti rungtynes – iš vėžių mus išmušė gautos baudos minutės. Taip pat, mano nuomone, pirmasis oponentų įvartis buvo pelnytas iš nuošalės. Svarbiausia, kad pavyko atsistatyti ir niekas nesubyrėjo, tiesiog „lipome į kalną“ – pradžia buvo sunkesnė, bet nuo antrojo kėlinio pradėjome dominuoti ir pasiekėme rezultatą, kokio norėjome.“

„Kaunas Hockey“ trenerio teigimu, po pirmojo kėlinio korekcijų įnešti nereikėjo: tiesiog komanda pradėjo demonstruoti tokį žaidimą, koks buvo planuojamas prieš rungtynes.

„Turime savo veiksmų planą, žinome kaip reikia žaisti prieš kiekvieną komandą ir tiesiog pirmajame kėlinyje to nedarėme: žaidėme gal 70 proc. savo galimybių ar dar mažiau. Po pirmojo kėlinio mačiau, kad vyrai „persijungė“ ir darė tai, ką reikėjo.“

Praėjusį savaitgalį Baltijos lygoje dalyvavusios komandos treneris taip pat pasidžiaugė šio turnyro patirtimi. P.Nausėdos teigimu, į Lietuvą „Kaunas Hockey“ sugrįžo stipresni, nei išvyko į Tartu.

„Sakyčiau, jog iš turnyro Estijoje grįžome stipresni, nei į jį išvykome, o tai yra esminis faktorius. Žaidėme su aukšto ir labai aukšto meistriškumo komandomis bei iš vidaus labai sustiprėjome. Pačiai komandai buvo labai svarbu dar labiau „susiklijuoti“ ir pralaimėjimų nesureikšminame. Turėjome sunkų laikotarpį, kai ilgai nežaidėme, vėliau per savaitę žaidėme keturis kartus, vykome į Estiją, ten žaidėme dvi dienas paeiliui ir jautėsi nuovargis. Dėl to šiek tiek bijojau, bet viskas gerai – rezultatu esame patenkinti.“

Nugalėtojų komandos vartus gynęs A. Pavliukovas po rungtynių išskyrė pelnytų įvarčių svarbą bei atskleidė, jog nuovargio po įtemptų savaičių jie nejaučia.

„Rungtynės buvo geros, šiek tiek prasčiau sužaidėme tik pirmąjį kėlinį. Visgi, atsilaikėme nereikalingų pražangų metu, o pelnius įvarčius komanda patikėjo savo jėgomis ir toliau judėjo tik į priekį.

Nuovargio nejaučiu – sezonui ruošėmės visą vasarą. Turėjome fizinio pasiruošimo treniruočių, daug čiuožėme ir manau, kad esame fiziškai gerai pasiruošę.“

Lygindamas pirmąsias rungtynes, kuriose triumfavo „Energija – Geležinis Vilkas“, ir šią akistatą vartininkas išskyrė, jog šįkart teigiamą impulsą davė sėkmingas darbas gynyboje.

„Pirmose rungtynėse praleidome nereikalingų įvarčių ir komanda veikiausiai tiesiog pasidavė. Dabar pasisekė apsiginti ir patys pelnėme įvarčių, po kurių jautėsi didesnis pasitikėjimas savo jėgomis.“

Kalbėdamas apie šį sezoną A. Pavliukovas išskyrė, jog komandai akcentuojamas baudos minučių vengimas bei pabrėžė, jog šiemet „Kaunas Hockey“ yra tvirti kaip vienas kumštis.

„Treneris kaip tik akcentuoja, kad vengtume nereikalingų baudos minučių. Tačiau tai ne visada gaunasi – vyksta darbas su gynėjais, daug kalbame, bet, kol kas, dar matome, jog su tuo reikia padirbėti. Manau, kad sezono eigoje su tuo susitvarkysime.

Manau, kad šiemet turime neblogą komandą – tiek gynėjai, tiek ir puolėjai yra gero lygio, geras ir mūsų treneris. Atmosfera komandoje taip pat puiki, visi stengiasi dirba, esame kaip vienas kumštis. Manau, kad šį sezoną dar varžovams sugadinsime nemažai nervų.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kada laidos ir ar bus skelbiamas valstybinis gedulas. Tokie praradimai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių