„Kaunas City“ Elektrėnuose iškovojo pergalę

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą Elektrėnuose įvyko TOPSport Lietuvos ledo ritulio čempionato akistata tarp vietos „Energijos“ ir „Kaunas City“ komandų. Rungtynėse netrūko veiksmo bei pelnytų įvarčių, o galutinę pergalę rezultatu 7:4 iškovojo svečiai iš Kauno.

 

 
 Aktyviai startavusiose rungtynėse ilgai laukti pirmojo įvarčio nereikėjo. Jau trečiąją rungtynių minutę „Kaunas City“ puolėjas Rudolfas Lapsa (02:21) išvedė svečius į priekį.

Savo atsaką „Energija“ surengė kėlinio viduryje, kai vienas prieš vartininką pabėgęs Egidijus Binkulis (09:14, rez. perd. Donatas Kumeliauskas, Avgustinas Silinas) neklydo ir suklaidinęs vartininką išlygino rezultatą. Tiesa, vos po kelių minučių svečiai atstatė savo pranašumą kai ataką sėkmingai užbaigė Damiras Šafeevas (12:02, rez. perd. R. Lapsa, Remigijus Guoga).

Antrojo kėlinio startas buvo sėkmingesnis elektrėniškiams: po grubios varžovų klaidos Donatas Kumeliauskas (24:24) gavo ritulį netoli vartų ir patyręs puolėjas šaltakraujiškai paguldė vartininką bei dar kartą rungtynėse atstatė lygybę.

Įpusėjus rungtynėms įvyko šio susitikimo lūžis. Vos per 87 sekundes „Kaunas City“ sugebėjo net tris kartus pasiųsti ritulį į Martino Petiulio ginamus vartus. Tiksliai iš toli iššovė Vladislavas Šiškovas (30:38, rez. perd. Kirylas Danilenka, Romanas Rešetnikovas) ir Kirylas Danilenka (31:09, rez. perd. Pavelas Pravilo, R. Rešetnikovas), o R. Lapsa pelnė antrąjį savo rungtynių įvartį (32:07, rez. perd. Paulius Grybauskas, D. Šafeevas).

Pačioje kėlinio pabaigoje pritrūko nedaug, kad žiūrovai išvystų kone įspūdingiausią viso sezono įvartį. Iki kėlinio pabaigos likus vos per 1,7 sek „Kaunas City“ išprovokavo varžovų pražangą, bet jie nebuvo nusiteikę laukti kito kėlinio siekiant išnaudoti šį pranašumą. Kiek daugiau nei sekundės užteko, kad kauniečiai laimėtų ritulio įmetimą, o įspūdingas rungtynes žaidęs R. Lapsa pataikytų į virpstą. Latvio nelaimei, nuo vartų konstrukcijos atšokęs ritulys vartų linijos neperskrodė.

Trečiąjį kėlinį svečiai iš Kauno pradėjo dar dviem įvarčiais: K. Danilenka pelnė savo antrąjį įvartį (44:35, rez. perd. V. Šiškovas, P. Pravilo), o R. Lapsai pagaliau pavyko pasiekti „hat-tricką“ (48:29, rez. perd. P. Grybauskas). Tiesa, penkių įvarčių deficitą turėjusi „Energija“ surado jėgų savo atsakui, kai Artūrą Pavliukovą metimu įveikė Rojus Plepys (49:10, rez. perd. Aurimas Gaidauskas, Konstantinas Isaevas).

Rungtynėms artėjant prie pabaigos „Energijos“ gretose pasižymėjo ir Andrejus Beznosovas (56:05, rez. perd. Dominykas Motiejūnas, D. Kumeliauskas), bet galutinei rungtynių baigčiai tai įtakos neturėjo.

Savaitgalį Elektrėnuose bus sužaistos dar dvejos TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynės. „LTeam Select“ komanda iš pradžių šeštadienį 13:00 val. kovos su „7bet-Hockey Punks“ komanda, o sekmadienį 16:00 val. priims „HC Klaipėda“ atstovus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių