„Kaunas City“ apmaudžiai nusileido „Dinaburga“ ledo ritulininkams

  • Teksto dydis:

Optibet ledo ritulio pirmenybėse nesėkmingai rungtynės su varžovais iš Latvijos baigėsi „Kaunas City“ atstovams. Savo namų arenoje kauniečiai priėmė svečius iš Dinaburgo, kurie šiame sezone OHL vis dar nebuvo iškovoję nė taško. Deja, bet pirmąją savo sezono pergalę „Dinaburga“ šventė būtent Kauno ledo rūmuose „Kaunas City“ nugalėję rezultatu 4:3.

Rungtynių pradžia kauniečiams nieko blogo nežadėjo: jau 75-ąją rungtynių sekundę Egidijus Binkulis nuginklavo svečių vartininką išvesdamas „Kaunas City“ į priekį (01:15, rez. perd. Paulius Grybauskas, Lukas Žukauskas). Tiesa, dar pirmajame kėlinyje „Dinaburga“ surado savo atsaką po Artūro Užulio metimo (10:50).

Antrajame kėlinyje „Kaunas City“ buvo aktyvesni už savo varžovus, o Povilui Vereniui pabėgus prieš varžovų vartininką oponentas stabdė jį neleistinai užsidirbdamas baudinį į „Dinaburga“ vartus. Visgi, kauniečių puolėjo metimas tikslo nesiekė.

Nesėkmingos buvo ir vėliau sekusios lietuvių atakos, o svečiai gavę progą kontratakai sugebėjo išsiveržti į priekį. Savo paties metimą pataisė Latvijos klubo atakų lyderis Vadimas Vabiščevičsas (30:26, rez. perd. Ivo Haritonovas, Markusas Mainulis). Tuo šeimininkų bėdos nesibaigė: vos po minutės aštrų komandos draugo perdavimą uždarė Ivo Haritonovas (31:29, rez. perd. M. Mainulis, Maksimas Galilejevas).

Po dviejų praleistų įvarčių „Kaunas City“ treneris Sergejus Durdinas paėmė 30 sekundžių pertraukėlę, po kurios kauniečiai ir vėl buvo gerokai aktyvesni už savo varžovus. Galiausiai spaudimas virto įvarčiu: greitoje atakoje Rudolfas Oto Lapsa metimu į viršutinį vartų kampą pasiuntė ritulį į vartus (34:54, rez. perd. Aurimas Gaidauskas). Visgi, latviai netruko surasti savojo atsako, kai I. Haritonovas atstatė dviejų įvarčių pranašumą (35:16, rez. perd. V. Vabiščevičsas).

Trečiajame kėlinyje intrigą į rungtynes grąžino Paulius Grybauskas, kuris iššoko prieš vartininką bei šį pergudravo klaidinamu judesiu (45:18, rez. perd. P. Verenis, Aivaras Bendžius). Nepaisant to ir per likusią rungtynių dalį sekusio „Kaunas City“ spaudimo, kauniečiams nepadėjo net ir vartininko keitimas. Bene arčiausiai įvarčio Lietuvos klubas buvo pačioje susitikimo pabaigoje, bet E. Binkulio metimas tikslo nesiekė ir svečiai džiaugėsi pirmąja sezono pergale.

Po pralaimėjimo „Kaunas City“ gynėjas Aurimas Gaidauskas pripažino, jog greitas pirmas įvartis galėjo pakišti kauniečiams koją.

„Nors ir labai sunkiai įsivažiavome, rungtynės buvo visai neblogos. Galbūt po praeitos pergalės pagalvojome, jog pradėsime visiems lengvai mušti įvarčius, bet lėtai įsivažiavome ir kai kur pritrūko fortūnos. Po pirmojo įvarčio galbūt jau pagalvojome, jog viskas bus labai lengva ir kiek apsipalaidavome, o vėliau jau nesugebėjome realizuoti savo progų“, apie rungtynes kalbėjo gynėjas.

„Dinaburga“ atstovo Alexandro Cyrenne teigimu, šiandien jo komandai pavyko išlikti disciplinuotai viso susitikimo metu.

„Išlikimo disciplinuoti ir kovėmės iki galo visas 60 minučių. Nors gavome porą nereikalingų pražangų, sugebėjome neutralizuoti varžovų daugumas. Manau, kad puikiai žaidėme visa komanda“, - apie pirmąją pergalę kalbėjo latvių komandos legionierius.

Ant ledo „Kaunas City“ OHL sugrįš jau šį penktadienį, kai pirmą kartą sezone susitiks dvi lietuviškos komandos. Elektrėnuose kauniečiai kausis su „Airwell Energija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių