J. Plaza: nesuprantu, kodėl LKL negina savo klubų

Principiniai Kauno “Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ mūšiai vėl grįžta į laikinąją sostinę. Ateinantį šeštadienį šalies krepšinio grandų akistatas baigsis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliarusis sezonas.

Visos mintys – apie pergalę

Neabejojama, kad savaitgalį vilniečiai dar kartą turės progos pajusti „Žalgirio“ arenos pragarą. „Lietuvos rytas" savo pagrindinio varžovo nesugeba įveikti nuo 2011-ųjų vasaros. Nuo to laiko žalgiriečiai nepralaimėjo jau 12 susitikimų iš eilės.

Vilniečiams labai vangiai šį sezoną renkantis į savo mėgstamos komandos rungtynes, „Žalgirio“ aistruoliai turi dar vieną progą sausakimšai užpildyti areną ir įrodyti, kad tikrojo šalies krepšinio širdis pulsuoja Kaune.

Šį sezoną ietis ekipos buvo sukryžiavę tris sykius. Supertaurės pirmoje akistatose namuose „Žalgiris“ įtikinamai laimėjo 89:71, o atsakomasis mačas sostinėje baigėsi taikiai 87:87. Įveikti „Žalgirio“ vilniečiai neįstengė ir LKL pirmojo rato dvikovoje, kai buvo priversti kapituliuoti 79:90.

Kauno komandos nenugalimumo mitą bus sunku išsklaidyti ir šeštadienį, kadangi ant kortos bus pastatyta tikrai daug – šioje dvikovoje spręsis reguliaraus sezono nugalėtojas. Pirmojoje vietoje esantiems kauniečiams užtektų nepralaimėti didesniu nei 11 taškų skirtumu, tačiau apie tokį scenarijų „Žalgirio“ stovykloje niekas negalvoja.

„Šiame mače mums bus labai svarbi sirgalių parama. „Lietuvos rytas“ – rimtas ir principinis varžovas, tad kovoti su juo nebus lengva. Mačas žada būti sunkus. Jie atvyksta mus nugalėti, o mes stengsimės nepasiduoti. Svarbiausia žaisti savo žaidimą ir negalvoti apie priešininką. Kartu su puikiu palaikymu galime pratęsti pergalių prieš vilniečius seriją. Tikiu, jog sėkmės atsisuks į mūsų pusę. Tikrai negalime galvoti, jog galime pralaimėti iki 11 taškų skirtumu. Jei taip mąstysime, pralošime 12 taškų“, – neabejojo „Žalgirio“ puolėjas Darjušas Lavrinovičius.

Rezultatais nespekuliuos

„Mūsų tikslas – baigti reguliarųjį sezoną pirmoje pozicijoje. Tikrai to nusipelnėme. Patyrėme vos vieną pralaimėjimą Klaipėdos „Neptūnui“ ir tai po labai atkaklios kovos. Niekada per savo karjerą nespekuliavau rezultatais. Man nepriimtini svarstymai apie pralaimėjimus vienokiu ar kitokiu taškų skirtumu. Privalome kovoti iš visų jėgų ir stengtis laimėti. Žinau, kad krepšinio aistruoliams šių komandų dvikovos kelia didžiulį pasitenkinimą“, – teigė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris.

J.Plaza pažymėjo, kad šį sezoną vilniečiai turėjo du trenerius. Pasak ispano, „Lietuvos ryto“ žaidimas gerėja, o mūšis prieš tokius žaidėjus kaip Nemanja Nedovičius, Patrickas O'Bryantas, Janis Blūmas ar Renaldas Seibutis, jo auklėtiniams bus tikrai nelengvas. „Jie yra tikrai gera komanda ir turėsime atiduoti visas jėgas, jei norime varžovus įveikti“, – neabejojo treneris.

Šeštadienį kauniečiams jau greičiausiai pradės traumą pastaruoju metu gydęsis įžaidėjas Oliveris Lafayette‘as. Amerikietis susižeidė prieš kelias savaites Berlyne vykusiame Eurolygos mače su vietos ALBA. Ant gynėjo užgriuvus varžovui buvo sumuštas kojos raumuo. Pastaruoju metu O.Lafayette‘as jau treniravosi su kitais žalgiriečiais ir veržėsi į aikštę, tačiau šį antradienį vykusioje dvikovoje su „Prienais“ J.Plaza nusprendė jį dar patausoti ir paliko ant atsarginių suolo.

Vilniečiams – sunkus uždavinys

Kad ir kaip bepasibaigtų grandų dvikova, J.Plazos auklėtiniai žemiau antrosios vietos jau nebenukris. Žymiai sudėtingesnėje situacijoje yra atsidūrę „Lietuvos ryto“ krepšininkai. Pralaimėjimas „Žalgirio“ arenoje vilniečius gali nublokšti net į ketvirtąją vietą. Jei sostinės klubas ir vėl iškels baltą vėliavą, o Klaipėdos „Neptūnas“ šiandien nugalės Kėdainių „Nevėžį“, Dirko Bauermanno auklėtinių LKL pusfinalyje lauktų tas pats „Žalgiris“.

„Mūsų laukia labai sunkios VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalio rungtynės, tad kuo mažiau mačų LKL čempionate, tuo būtų geriau. Galbūt, jei su „Lietuvos rytu“ žaistume pusfinalyje, finale kovoti prieš kitą ekipą būtų lengviau ir kovas baigtume greičiau. Tuomet turėtume daugiau laiko pasirengti VTB Vieningosios lygos mačams“, - svarstė D.Lavrinovičius.

Užvakar Vilniuje įvykusiame visuotiniame LKL narių susirinkime svarstytas „Žalgirio“ klubo prašymas sutrumpinti finalo seriją iki 3 pergalių, tačiau žalgiriečių pageidavimui nepritarta.  Kauniečiai savo sprendimą motyvavo galimu įtemptu varžybų grafiku gegužės viduryje. Jeigu LKL finalo serijoje prireiktų visų septynių mačų, nacionalinės pirmenybės finišuotų gegužės 14-ąją, o jau kitą dieną – gegužės 15-ąją – „Žalgiris“ pradės kovas VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalyje.

„Man atrodo, kad dabartinė sistema yra nelogiška. Kai sužinojau, kad jei finalo serija užsitęstų iki 7 mačų ir mums jau kitą dieną tektų kautis VTB Vieningoje lygoje su Sankt Peterburgo „Spartak“ ar Žemutinio Naugardo „Nižny Novgorod“, buvau iš tiesų šokiruotas. Nesuprantu, kodėl LKL negina savo komandų dėl tokios neteisybės. Nesuprantu, kodėl žmonės palaiko tokią neteisybę. Lietuva yra per maža šalis. Mano nuomone, viskas turėtų būti kiek kitaip. Taip pat norėčiau išbandyti keletą jaunimo komandos žaidėjų, tačiau dėl taisyklių apribojimų to padaryti negaliu. Ispanijoje kaip tik skatinamas jaunųjų žaidėjų įjungimas į pagrindines klubų sudėtis, kadangi įsivaizduojama, jog šie žaidėjai tobulėja žaisdami su vyresniais krepšininkais“,  – apie Lietuvos krepšinio skaudulius atsiliepė J.Plaza.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipeda

klaipeda portretas
JUK KAUNIECIAI IR YRA KAUNIECIAI JUK JIEMS SVARBU LKL PRIES RYTA LAILETN O JEI JIE BUTU ZALGIRIO PATRIOJOTAI EIDAMI I KIEKVIEVAS ZALGIRIO RUNGTYNES BUTU PAAUKOJE PO 100.LT

patriotui nuo Danes

patriotui nuo Danes portretas
o tu daug paaukojai Neptunui,bokala alus isgerei,na gal du.....

lyga

lyga portretas
yra liga
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių