Išvažiuoja į finišo tiesiąją

Ateinantį savaitgalį Elektrėnai taps Lietuvos ralio gerbėjų traukos centru. Čia antrus metus iš eilės organizuojamas "DHL Rally Elektrėnai".

Praėjusiais metais nemažai pagyrų iš sportininkų, žiūrovų ir kitų ralių organizatorių sulaukęs automobilių sporto renginys šiemet gavo ir Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) palaiminimą – raliui suteiktas "FIA Baltic Rally Trophy" etapo vardas. Tai net keturias šalis jungianti "FIA European Rally Trophy" atšaka, suteiksianti galimybes greičiausiems Baltijos šalių ralio meistrams varžytis su profesionalais iš visos Europos finalinio etapo metu. "Šiemet mums teko didelė atsakomybė, nes mūsų organizuojamas ralis tapo "FIA Baltic Rally Trophy" dalimi, todėl visos lenktynės vyks pagal FIA reikalavimus. Mums tai didelė garbė, tačiau kartu ir nemenka atsakomybė", – sako vienas iš "DHL Rally Elektrėnai" organizatorių R.Čapkauskas.

Dėl netikėtai sutrumpėjusio Lietuvos automobilių ralio čempionato (LARČ) kiekvienas jo etapas tampa itin svarbus sportininkams, siekiantiems čempionų titulo. Šis sezonas paženklintas itin įtempta kova dėl pirmųjų pozicijų. Kol kas daugiausia taškų šį sezoną turi surinkę Martynas Samsonas ir Mindaugas Varža, ralio trasose važiuojantys savo sukonstruotu BMW M3X automobiliu. Vos dviem taškais nuo jų atsilieka brolių Vaidoto ir Žygimanto Žalų ekipažas, o trečioje vietoje – latvis Janis Vorobjovas ir Andris Malniekas, važiuojantys "Mitsubishi Mirage". Braliukų ekipažas turi surinkęs 59 taškus, tad jeigu Lietuvos sportininkams nesutrukdys techniniai gedimai, galime laukti, jog šio sezono čempionų taurę kels arba broliai Žalos arba M.Samsonas ir M.Varža. Vis dėlto galime būti tikri, kad galutinė čempionato rikiuotė bus aiški tik po paskutinio LARČ etapo Druskininkuose.

Šis sezonas negailestingas praėjusiais metais itin gerą rezultatą demonstravusiems Vytautui Švedui ir Žilvinui Sakalauskui bei Ramūnui Čapkauskui ir Tomui Šipkauskui. V.Švedas dėl traumos ir avarijos "300 Lakes Rally" turi vos 32 taškus ir yra 6 vietoje, o R.Čapkauskas dėl automobilį persekiojančių gedimų šiemet finišuoja gana žemose pozicijose. Sportininkas jau oficialiai pranešė, kad raliui skirs vis mažiau dėmesio ir stengsis koncentruotis į žiedines lenktynes. "Per dešimt metų, kai ralio trasose važiuoju "Mitsubishi" automobiliu, neprisimenu tokio sezono, kai likus dviem etapams iki čempionato pabaigos, nebūčiau pabaigęs nė vienų lenktynių", – tvirtina 2009 ir 2014 m. Lietuvos ralio čempionas.

Įtempta situacija ir antroje LARČ įskaitoje. Čia pirmauja Gintautas Šlepikas, tačiau vos vienu tašlu nuo jo atsilieka rusas Aleksandras Gorelovas. Tad tarp šių dviejų sportininkų užvirs tikras sekundžių karas. Panaši situaciją ir ketvirtoje įskaitoje, kur sportininkai varžosi galine ašimi varomais automobiliais. 92 taškus šioje įskaitoje yra surinkęs Saulius Trapuila, tačiau nuo jo vos trimis taškais atsilieka Egidijus Valeiša. Trečioje įskaitoje pirmauja Jonas Pipiras, tačiau nuo jo vos 10 taškų atsilieka Danila Belokonas. Taigi įtempta kova laukia ir šių dviejų sportininkų.

Pasibaigus kovoms Elektrėnų ir Trakų apylinkėse paaiškės, kiek įtempta kova sportininkų laukia paskutiniame LARČ etape Druskininkuose.


Šiame straipsnyje: ralisfinišasElektrėnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių