Istorinis įvykis – pirmasis Lietuvos kurčiosios buriuotojos medalis

  • Teksto dydis:

Lietuva turi tai, ko iki šiol dar neturėjo – pasaulio kurčiųjų buriavimo čempionato medalį. Tauragiškė Laura Jūdvytytė buvo trečia Kuršių mariose prie Nidos vykstančių planetos pirmenybių „Hansa 303“ jachtų klasėje.

Trečiąją varžybų dieną kovoti dėl medalių liko keturios, iš aštuonių, geriausios moterys. Jų laukė trys rungtys. Po dviejų rungčių L. Jūdvytytė buvo antra, trečioje – trečia. Tai ir lėmė, jog trenerio Antano Juodsnukio auklėtinei atiteko bronza.

Auksu pasidabino lenkė Barbara Lepszy, sidabru – Kristina Zadorožnia iš Ukrainos.

„Labai džiaugiuosi sėkme, – po varžybų šypsojosi L. Jūdvytytė. – Tai mano pirmasis medalis buriuotojos karjeroje. Kova buvo labai sunki, dar labiau ją apsunkino besikeičianti vėjo kryptis.“

Vyrų grupėje Lietuvos garbę gynė Marius Andrijauskas ir Marius Rimkus. Gerai pradėjęs čempionatą, vėliau dešimtas liko M. Andrijauskas. M. Rimkus buvo 19-as tarp 22 dalyvių.

LKSK (E. Vaičiulio) nuotr.

Prizininkus apdovanoti atvyko seimūnė, Jaunimo ir sporto reikalų komisijos narė, savo siela artima buriavimui Jurgita Šiugždinienė.

Pirmadienį, jei leis palankus vėjas, čempionatas tęsis. Buriuotojai artimiausias tris dienas varžysis „Mariner 19“ jachtomis.

Rugsėjo 12–14 d. bus kovojama dėl medalių „Puck“ jachtų klasėje, o 14 ir 15 d. Kuršių mariose rungtyniaus burlentininkai.

Lietuvos nuostabioje vietovėje vykstančiame 3-iajame pasaulio kurčiųjų buriavimo čempionate vėją į bures kinko 13 valstybių vandens ir vėjo mėgėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sveikinimai

Sveikinimai portretas
prizininkei,gero vėjo!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių