Irkluotojas A. Navickas tikslo nepasiekė, bet startu nenusivylė

Irkluotojui Augustui Navickui nepavyko iškovoti kelialapio į Tokijo paralimpines žaidynes.

Finišavo ketvirtas

Varezėje (Italija) surengtoje Europos paralimpinės atrankos regatoje 31 metų klaipėdietis A.Navickas buvo vienintelis parairkluotojas iš Lietuvos.

Vienviečių valčių 2 000 m kvalifikacinį plaukimą Augustas užbaigė ketvirtoje vietoje (10 min. 34,10 sek.). Greičiau irklavo ispanas Javieras Reja Munozas (9 min. 58,93 sek.), baltarusis Maksimas Miatlovas (10 min. 07,96 sek.) ir vengras Zsoltas Peto (10 min. 20,82 sek.).

Vakar finalo plaukimą laimėjo ir kelialapį į Tokijo paralimpiadą iškovojo J.R.Munozas (9 min. 51,04 sek.).

Antras finišavo M.Miatlovas (10 min. 06,57 sek.), trečias – Z.Peto (10 min. 24,86 sek.), ketvirtas – A.Navickas (10 min. 27,45 sek.).

Šansų dar yra

"Nesu nusivylęs, ne gėda – kovai atidaviau visas jėgas, – kalbėjo A.Navickas. – Mano negalia tokia, kad sunku varžytis su atletais, buvusiais lengvesnės negalios grupėje, tačiau, liberalizavus taisykles, persikvalifikavusiais į kitą irkluotojų kategoriją. Tokia konkurencija – nelygiavertė, tačiau tenka su tuo susitaikyti."

Dvejos varžybos iš eilės – krūvis nemažas, bet treniruočių stovyklose jis buvo didesnis.

Paskutinė galimybė užsitikrinti vietą Tokijo paralimpinėse žaidynėse – birželį Gaviratėje (Italija) numatoma atrankos regata, tačiau lietuvis pirmiausia buvo susikoncentravęs į varžybas Varezėje.

A.Navickas išmėgino jėgas 2016-ųjų Rio de Žaneiro paralimpiadoje ir 1 000 m varžybų B finale užėmė 4-ą vietą (bendroje rungties įskaitoje – 10-ąją)

Teisę startuoti Tokijuje jau yra iškovojusi maratono bėgikė Aušra Garunkšnytė ir vyrų aklųjų riedulio rinktinė.

Išbandymai rinktinei

A.Navickas startuos ir šiandien Varezėje prasidėsiančiame Europos irklavimo čempionate.

"Dvejos varžybos iš eilės – krūvis nemažas, bet treniruočių stovyklose jis buvo didesnis, – sakė klaipėdietis. – Norėčiau aplenkti Vengrijos sportininką, pagerinti savo rezultatą."

Lietuvos pagrindinei rinktinei atstovaus Armandas Kelmelis ir Viktorija Senkutė (vienvietės valtys), Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis bei Donata Karalienė ir Milda Valčiukaitė (porinės dvivietės), Aurimas Adomavičius, Dovydas Nemeravičius, Dominykas Jančionis ir Martynas Džiaugys (porinė keturvietė) bei Mantas Juškevičius, Povilas, Domantas ir Dovydas Stankūnai (pavienė keturvietė).

Balandžio 30–gegužės 2 d. mūsiškių lauks pasaulio taurės varžybų 1-as etapas Kroatijoje, o gegužės 15–17 d. – ikiolimpinės atrankos regata Šveicarijoje.

Kelialapius į Tokijo žaidynes turi M.Valčiukaitė, M.Griškonis, S.Ritteris ir D.Nemeravičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių