Irkluotojai jėgas patikrino Trakuose

  • Teksto dydis:

Tradicinės, jau 58-osios, tarptautinės regatos „Gintariniai irklai“ trofėjais savo kolekcijas papildė ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos, Estijos, Lenkijos bei Vokietijos irkluotojai.

Trakuose surengtose pirmose Lietuvoje po karantino irklavimo varžybose sėkmingai pasirodė mūsų šalies nacionalinės rinktinės sportininkai.

Dvi pergales iškovojo 2018-ųjų pasaulio čempionės Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė. Porinės dvivietės įgulos rezultatas pirmą varžybų dieną (lenktynių nuotolis – 2 000 m) – 7 min. 53,34 sek., antrąją – 6 min. 59,20 sek.

„Mūsų konkurentas šįkart buvo laikas, – sakė I.Adomavičiūtė. – Stengėmės pasiekti kuo geresnį rezultatą. Tai pirmos varžybos šį sezoną. Pradžia nebloga, bet dar reikia pasitempti. Lauksime šalies čempionato.“

Mūsų konkurentas šįkart buvo laikas.

Du aukso medalius laimėjo vienvietę irklavęs Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkas Saulius Ritteris. Pirmajame finale jis 2 000 m įveikė per 7 min. 20,54 sek., antrajame – per 6 min. 47,94 sek.

„Oras buvo permainingas – teko irkluoti ir prieš vėją, ir pavėjui, – teigė S.Ritteris. – Esu patenkintas per treniruotes atliktu darbu, o per varžybas niekada nebūna lengva. Norėjau pasitikrinti savo jėgas, įvertinti, ar pasiteisino pakoreguotas pratybų procesas.“

Savo pasirodymu buvo patenkinti 2019-ųjų Europos bei pasaulio jaunimo čempionatų prizininkai Povilas Stankūnas ir Mantas Juškevičius, irklavę pavienę dvivietę. Jų rezultatai „Gintarinių irklų“ finaluose – 7 min. 12,91 sek. ir 6 min. 34,79 sek.

„Iki šiol tik du kartus buvome greitesni – pernai JAV, kai startavome pasaulio jaunimo pirmenybėse, – džiaugėsi P.Stankūnas. – Tačiau varžybos Trakuose išskirtinės tuo, kad aš pirmą kartą sėdėjau yrininko pozicijoje. Manau, kad mano debiutas visai neblogas. Jeigu būtume sulaukę atkaklesnio varžovų pasipriešinimo, galbūt būtume pasiekę geriausią savo karjeros rezultatą.“

Atviras Lietuvos irklavimo čempionatas Trakuose numatytas rugpjūčio 22–23 d., o jaunučių ir jaunimo pirmenybės – 29–30 d.

Europos jaunimo (iki 23 m.) čempionatas turėtų vykti rugsėjo 5–6 d. Vokietijoje, jaunių – 26–27 d. Serbijoje, o stipriausių Europos irkluotojų čempionatas – spalio 9–11 d. Lenkijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių