Imtynininkas M. Knystautas: pasaulio rinktinė buvo vieninga

  • Teksto dydis:

Tarptautinės imtynių federacijos (UWW) pasaulio taurės turnyre Lietuvos olimpietis Mantas Knystautas nugalėjo Rio de Žaneiro žaidynių prizininką.

Azerbaidžano sostinėje Baku surengtose graikų-romėnų imtynių varžybose M.Knystautas (svorio kategorija iki 130 kg) kartu su bendražygiais iš Sakartvelo, Kazachstano, Ukrainos, Vengrijos, Uzbekijos, Danijos ir Bulgarijos atstovavo pasaulio rinktinei.

B grupėje pasaulio rinktinė susikovė tik su Azerbaidžano atstovais, nes Serbijos imtynininkai neatvyko dėl COVID-19 protrūkio komandoje.

M.Knystautas 5:1 nugalėjo Azerbaidžanui atstovaujantį Rio de Žaneiro olimpiados bronzos medalio laimėtoją iranietį Sabahą Salehą Shariatį.

Komandų mačas baigėsi rezultatu 5:5. Palankesni papildomi rodikliai (22:19) duris į finalą atvėrė turnyro šeimininkams.

Pagal panašų scenarijų susiklostė mažasis finalas. Pasaulio rinktinė ir Turkijos kovotojai tenkinosi lygiosiomis 5:5 (M.Knystautas 1:4 pralaimėjo pasaulio jaunimo čempionui Fatihui Bozkurtui), bet trečią vietą užėmė ir maždaug 10 tūkst. eurų prizą pelnė lietuvio atstovaujama ekipa (papildomi rodikliai – 22:19 pasaulio rinktinės naudai).

Turnyrą ir 70 tūkst. eurų prizą laimėjo Irano rinktinė, lemiamą mūšį su Azerbaidžano kovotojais užbaigusi 5:5, tačiau pergalę iraniečiams lėmė vėlgi papildomi rodikliai (21:19).

„Džiaugiuosi įveikęs S.S.Shariatį, bet, jei galėčiau rinktis, nesikrimsčiau pralaimėjęs, kad tik komanda švęstų pergalę, – kalbėjo M.Knystautas. – Iranietis labai nešvariai kovojo, o jo atstovaujamos Azerbaidžano rinktinės tikslas buvo laimėti kuo daugiau dvikovų – nenorėjo nuvilti ir savų sirgalių, ir politikų. Apskritai renginys – gerai suorganizuotas, daugybė žiūrovų. Man patiko dalyvauti, mūsų komanda buvo vieninga, draugiškai palaikėme vienas kitą.“

Penktoje vietoje liko Kirgizijos imtynininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių