Ieties metikas E. Matusevičius: tikiuosi, kad trečios olimpinės žaidynės man bus geriausios

  • Teksto dydis:

„Nieko gero“, – taip savo pasirodymą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse įvertino Edis Matusevičius. Lietuvos rekordininkas „Stade de France“ stadione ietį trečiuoju bandymu nuskraidino 79 m 40 cm ir nepateko tarp 12-os finalininkų.

Pirmi du 28-erių lietuvio bandymai buvo nesėkmingi – jis peržengė sektoriaus ribą.

Kvalifikacinėse varžybose startavo 32 ieties metikai, suskirstyti į dvi grupes. Vietą finale iškart garantavo ne trumpesnis nei 84 m metimas. Šį normatyvą įvykdė devyni lengvaatlečiai. O dar trys pateko pagal geriausius rezultatus – dvyliktas atrankoje buvęs suomis Lassi Etelatalo paskutinį bilietą į finalą ištraukė su 82 m 91 cm rezultatu.

B grupėje startavęs E.Matusevičius galutinėje įskaitoje užėmė 21 vietą.

Penktąja vietą pasaulio reitinge užimantis lietuvis šį sezoną ietį yra metęs 85 m 68 cm, jam priklausantis Lietuvos rekordas – 89 m 17 cm.

Prieš trejus metus Tokijo olimpinėse žaidynėse E.Matusevičius užėmė 14-ąją vietą. O praėjusių metų pasaulio čempionate Budapešte buvo aštuntas.

– Edi, kaip vertinate savo pasirodymą Paryžiaus žaidynėse?

– Nieko gero. Tiesiog nesusitvarkiau su galva. Jaučiausi gerai, o per apšilimą – labai gerai. Bet po pirmo bandymo kažkaip išsiblaškiau. Išmečiau ietį, metimas lyg ir geras buvo, bet šiek tiek užmyniau liniją. Iir galvą tuo metu pamečiau.

– Tai gal nesėkmingas antras metimas irgi buvo tos pamestos galvos pasekmė?

– Nežinau. Juk turi mokėti susiimti. Bandžiau tai padaryti, bet galva tiesiog nedirbo.

– Ar ta gali būti kažkokia gilesnė bėda? Juk esame matę ir labai puikių jūsų rezultatų, bet pasaulio čempionatuose ir olimpinėse žaidynėse nepavyksta jų pasiekti. Kodėl?

– Tiesiog nesigavo techniškai atlikti metimą. Kai pavyksta technika, būna ir rezultatai. Pasaulio čempionate buvo problemų dėl Achilo sausgyslės. Apskritai labai gerai, kad tą sezoną pabaigiau. O dabar buvo šiokių tokių bėdų su keliu, bet šiandien jokių skausmų ar diskomforto nejaučiau, buvau 100 procentų pasirengęs. Tačiau būna visokių varžybų. Šiandien gal buvo tos prastesnės. Dirbsiu toliau, kad tokie dalykai nebepasikartotų.

– Startavote jau dvejose olimpinėse žaidynėse. Ar galima tikėtis trečių?

– Aišku. Tikiuosi trečios ir bus geriausios.

– Kokias pamokas išmokote šiose žaidynėse?

– Reikės pasižiūrėti įrašus, kokia buvo metimo technika. Nes visiškai tarsi ne pats mečiau. Visi judesiai atrodė kaip ne mano. Būtinai reikia su galva padirbėti, nes pats sau spaudimo daug kėliau, tai su juo nesusitvarkiau.

– Tas spaudimas buvo noras patekti į finalą?

– Taip. Norėjau į finalą, o finale pakilti kuo aukščiau. Kai pats daug nori, tai save ir spaudi. Ne kažkas kitas, o pats. Reikėjo šiek tie atsipalaiduoti ir būtų buvę geriau.

– Ar prie spaudimo galėjo prisidėti ir A grupės varžybos, po kurių paaiškėjo, kad patekimui į finalą reikės ietį mesti apie 83 metrus?

– Nežiūrėjau toks grupės. Tuo metu apšilinėjau. Tai net neįsivaizduoju, kaip ta pirma grupė sumetė. Nesvarbu, kaip meta kiti. Reikia pačiam ateiti ir mesti gerai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių