Į Europos čempionato finalą prasibrovė dar viena lietuvių įgula

  • Teksto dydis:

Europos irklavimo čempionate Miunchene (Vokietija) lemiamoje kovoje dėl medalių dalyvaus dar viena Lietuvos įgula – porinę dvivietė irkluojantys Armandas Kelmelis ir Dovydas Nemeravičius.

Pirmajame pusfinalyje lietuviai visą distanciją buvo tarp kelialapį į finalą garantuojančių pirmųjų 3 komandų, todėl prieš finišą galėjo ir kiek pataupyti jėgas.

A.Kelmelis ir D.Nemeravičius pusfinalyje 2 km įveikė per 6 min. 38,33 sek., o ketvirti finišavę čekai atsiliko net 4 sek.

Pirmojo pusfinalio nugalėtojais tapo ispanai Aleixas Garcia Pujolaras ir Rodrigo Conde Romero (6:33,71), antri finišavo serbai Aleksandaras Filipovičius ir Aleksandaras Bedikas (6:36,55).

Antrajame pusfinalyje nugalėtojais tapo tiek porinio (2016 m.), tiek pavienio (2021 m.) irklo olimpiniais čempionais jau tapę kroatai Martinas ir Valentas Sinkovičiai (6:35,99). Kartu su jais į finalą pateko Graikijos ir Italijos komandos.

Porinių dviviečių finalas vyks sekmadienį.

Vienviečių pusfinalyje jėgas išbandė Viktorija Senkutė, tačiau jai Europos čempionatą teks užbaigti startu B finale. Lietuvė distanciją įveikė per 8 min. 28,94 sek. ir pirmajame pusfinalyje tarp 6 dalyvių finišavo penkta.

Lietuvių Miunchene šiandien laukia dar 2 startai. Popiet pavienio irklo dviviečių A finale grumsis Domantas ir Dovydas Stankūnai, o dėl porinio irklo moterų dviviečių medalių kovos Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Dawai už Lietuvą Vyrai!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių