G. Scheidt vejasi Europos buriavimo pirmenybių lyderes

Danijoje vykstančiame atvirajame Europos buriavimo čempionate "Laser" klasių jachtomis sėkmingiausiai iš lietuvių startuojanti tituluočiausia šalies buriuotoja, Pekino olimpiados vicečempionė Gintarė Scheidt po trečiosios varžybų dienos pakilo į ketvirtąją vietą.

Ji laimėjo penktąjį moterų "Laser Radial" klasės plaukimą, šeštajame finišavo antra ir, skaičiuojant 5 geriausius plaukimus iš 6, turi 25 baudos balus.

Regatos lydere su 15 baudos balų tapo šeštojo plaukimo nugalėtoja ispanė Alicia Cebrian Martinez De Lagos, lenkianti danę Sarah Gunni Toftedal ir suomę Tuulą Tenkanen (po 18 baudos balų).

Viktorija Andrulytė (62 baudos balai) po šešių atrankos plaukimų nukrito į 21-ą vietą, Milda Eidukevičiūtė (117 baudos balų) smuktelėjo į 57-ą poziciją, Adrija Vilkauskaitė (162 baudos balai) užima 79-ą vietą, Auksė Dvilevičiūtė (176 baudos balai) yra 84-a, o Akvilė Jarmalavičiūtė (223 baudos balai) tenkinasi 95-a pozicija tarp 98 buriuotojų.

Vyrų "Laser Radial" klasėje iš trijų lietuvių aukščiausiai pakilęs Vėjas Pajarskas su 116 baudos balų yra devynioliktas. Penktajame plaukime jis finišavo 35-as, o šeštajame - 34-as.

Penktajame plaukime buvęs dešimtas, o šeštajame - 26-as, dvidešimtą vietą su 118 baudos balų užima Marius Eidukevičius, o Domantas Juškevičius (120 baudos balų) yra 23-čias tarp 75 dalyvių.

Vyrų regatos lyderiu tebėra lenkas Marcinas Rudawskis (10 baudos balų), lenkiantis slovėną Žaną Luką Želko (21 baudos balas) bei turką Yašarą Dogą Aršbašą (23 baudos balai).

Nesėkminga trečioji diena buvo vyrų "Laser Standard" klasėje startuojančiam Karoliui Janulioniui, kuris penktajame bei šeštajame plaukimuose gerokai atsiliko nuo lyderių ir su 140 baudos balų iš 47-os vietos nukrito į 67-ą.

Lyderiu šioje klasėje (105 dalyviai) tapo kroatas Tončis Stipanovičius (17 baudos balų), lenkiantis olandą Nicholasą Heinerį (20 baudos balų) ir vokietį Phillippą Buhlį (24 baudos balai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių