G. Savukynas paskelbė Lietuvos rinktinės sudėtį pasaulio čempionato atrankos kovoms

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė šeštadienį susirinks į treniruočių stovyklą ir pradės pasirengimą 2023 m. pasaulio čempionato atrankos turnyrui.

Į antrą atrankos turnyro etapą patekę Lietuvos rankininkai atkrintamosiose varžybose susitiks su Izraelio rinktine. Pirmasis susitikimas vyks kovo 16 d. Tel Avive, atsakomosios rungtynės kovo 20 d. Alytuje.

„Vilniuje vyksiančioje stovykloje šeštadienį susirinks Lietuvos klubuose rungtyniaujantys žaidėjai ir į Lietuvą jau grįžę legionieriai. Kai kurie Lietuvos rinktinės rankininkai savaitgalį dar žais savo klubuose nacionaliniuose čempionatuose ir prie rinktinės prisidės pirmadienį. Pilnos sudėties treniruotes turėsime tik dvi – pirmadienį Vilniuje ir antradienį Tel Avive. Tokie jau yra rinktinių tvarkaraščiai, kad bendrų treniruočių prieš pirmas rungtynes turėsime labai mažai“, – sako po 8 metų pertraukos prie rinktinės vairo grįžęs treneris Gintaras Savukynas.

Lietuvos rinktinei kovoje su Izraeliu negalės padėti keli lyderiai. EHF Čempionų lygos laimėtojas Jonas Truchanovičius gydosi sunkią kojos traumą ir į aikštelę galės grįžti tik kitą sezoną. Į rinktinę dėl traumos neatvyksta Prancūzijos „Chambery“ klube sėkmingai rungtyniaujantys Gerdas Babarskas. Karinę tarnybą šiuo metu atlieka Kauno „Granito-Kario“ komandos lyderis Deividas Jovaišas. Neaišku, ar dėl trečiadienį Islandijos taurės turnyro pusfinalyje gautos traumos rinktinei galės padėti vartininkas Vilius Rašimas.

„Turime ir kitų sunkumų. Rinktinės lyderis Aidenas Malašinskas yra be žaidybinės praktikos nuo vasario 23 dienos vykusių „Motor“ komandos rungtynių Čempionų lygoje. Vėliau jam reikėjo rūpintis ne rankiniu, o kaip saugiai grįžti į Lietuvą iš Ukrainos. Sunkią kelionę ir nemalonių patirčių teko ištverti iš Rusijos ištrūkusiam Deividui Virbauskui. Bet turėsime pamiršti visus sunkumus ir traumas. Visi rinktinėje esantys žaidėjai turės šansą pasireikšti ir turės galimybę pakeisti lyderius. Po Europos čempionato Lietuvoje jaučiamos išaugusios ambicijos ir turime pateisinti sirgalių lūkesčius“, – teigia dėl Ukrainoje vykstančio karo į Lietuvą anksčiau negu planuota grįžęs G. Savukynas.

Lietuvos rankininkai su Izraelio rinktine paskutinį kartą susitiko 2022 m. Europos čempionato atrankos turnyre. Namuose lietuviai įveikė varžovus rezultatu 31:28. Svečiuose be nemažos dalies lyderių žaidusi Lietuvos rinktinė pralaimėjo 28:34.

Į kitą etapą patekusi komanda dėl kelialapio į pasaulio čempionatą balandžio mėnesį kovos su Vengrijos rinktine.

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė pasaulio čempionate yra žaidusi vienintelį kartą 1997 metais.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Giedrius Morkūnas (Vilniaus „Šviesa“), Vilius Rašimas („Selfoss“, Islandija) ir Lukas Gurskis („Granitas-Karys“).

Kairieji kraštai: Mindaugas Urbonas (HC „Vilnius) ir Skirmantas Plėta („Šviesa“).

Kairieji pusiau kraštai: Lukas Simėnas („Istres“, Prancūzija), Karolis Antanavičius („Hard Alpla“, Austrija) ir Povilas Babarskas („Grosswallstadt“, Vokietija).

Įžaidėjai: Aidenas Malašinskas („Motor“, Ukraina) ir Benas Petreikis („N-Lubbecke“, Vokietija).

Linija: Tadas Stankevičius (Alytaus „Varsa“), Andrius Montvilas („Granitas-Karys“) ir Vismantas Moderis (Pasvalio „Kurana“).

Dešinieji pusiau kraštai: Mindaugas Dumčius („Elbflorenz“, Vokietija) ir Gytis Šmantauskas (FH „Hafnarfjordur“, Islandija).

Dešinieji kraštai: Mykolas Lapiniauskas (Klaipėdos „Dragūnas“) ir Nedas Buronko („Varsa“).

Universalūs: Žanas Gabrielius Virbauskas (Leono „Ademar“, Ispanija) ir Deividas Virbauskas (Taganrogo „Donskie kazaki“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių