Sočyje finišo nepasiekusi I. Januškevičiūtė nesuvaldė ašarų

  • Teksto dydis:

Ievai Januškevičūtei nepavyko pasiekti finišo dar vienoje olimpinėje rungtyje - šiandien slalomo varžybose Roza Chutoro kalnų slidinėjimo centre lietuvei atsisegė viena slidė.

Po nesėkmingai pasibaigusių lenktynių kalnų slidininkė negalėjo sulaikyti ašarų. „Aš susistabdžiau prieš posūkį ir nulėkė slidė. Juk taip gerai leidausi trasa. Gerai jaučiausi viršuje. Tiesiog prisistabdžiau ir toliau būčiau tęsusi kovą, klaidos nepadariau, bet ta slidė nušoko. Ten buvo skersos vėžės ir kai slidė pateko į jas, nušoko (verkia). Ir viskas. Kai nukrenta slidė, tu negali ją vėl užsidėti ir tęsti varžybas – pagal taisykles", - kalbėjo I.Januškevičiūtė.

Pirmo važiavimo iš viso nebaigė net 24 iš 85 startavusių sportininkių.

Finišuoti I.Januškevičiūtei nepavyko ir slalomo milžino varžybose vasario 18 d. Sėkmingai įveikusi pirmą nusileidimą 19-metė antrajame griuvo. "Griūti kalnų slidinėjime labai įprastas dalykas", - tada paaiškino pirma istorijoje Lietuvos atstovė olimpinėse moterų kalnų slidinėjimo lenktynėse.

- Kaip įvardintume šią situaciją? - po slalomo varžybų paklausėme I.Januškevičiūtės.

- Tai techninis dalykas. Aš po to tikrinau slidžių suveržimus, jie buvo pagal mano svorį ir pajėgumą sureguliuoti. Aš tiesiog norėjau pabaigti distanciją.. Aš norėjau...(verkia). Aš galėjau, nes tai mano mėgstama rungtis Ir dabar viskas (verkia).

- Esate pirmoji, kuri startavote žiemos žaidynėse.. Kitų merginų startai bus lyginami su jūsų. Kaip apskritai vertinate savo pasirodymą Sočyje?

- Nežinau...(verkia). Aš manau, jei aš jau pradėjau, tai jau tikrai kita mergina tęs mano darbą. Jei nebusiu aš kitoje olimpiadoje, o kita mergina, ji tikrai geriau pasirodys. Nuo kažko juk reikėjo pradėti.

- Prieš žaidynes sakėte, kad Sočyje,  greičiausiai, bus jūsų patys geriausi ir sėkmingiausi startai.

- Deja, nepasisekė (verkia). Negaliu sakyti, kad tai geriausi startai. Aš nežinau. Taip šiandien puikiai jaučiausi, taip gerai buvo trasoje. Jei būčiau likusi trasoje ir čiuožusi, būtų viskas gerai ir tada sakyčiau, kad tai buvo geras startas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių