Elitinėje pasaulio lygoje skambės nauja lietuviška pavardė

Vienoje stipriausių pasaulyje regbio lygų – Anglijos „Premiership“ divizione skambės lietuviška pavardė. 20-metis lietuvis Matas Jurevičius sukirto rankomis su „Harlequins“ klubu. Regbininkui, pernai rungtyniavusiam „Championship“ pirmenybėse, tai taps dideliu žingsniu į priekį.

„Harlequins“ ekipa iki aukščiausiosios lygos sustabdymo rikiavosi 7-ojoje pozicijoje.

„Tai didelis pasiekimas visam Lietuvos regbiui. Užtenka peržvelgti britų portalus, kad įsitikintume, jog apie M.Jurevičiaus perėjimą rašo tokie žiniasklaidos milžinai kaip BBC ir kiti. Smagu, kad lietuviška pavardė elitinėje lygoje skambės dar ne kartą“, - džiaugėsi Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius.

Aukščiausiame regbio lygyje yra žaidę lietuviai Jonas Mikalčius, Simonas Verbickas (abu Anglijoje), Karolis Navickas (Prancūzijoje), Mantautas Tveraga (Italijoje).

Pasak pašnekovo, M.Jurevičius „Harlequins“ klube susitiks ne vieną garsų specialistą. Jį trenruos Paulas Gustardas, dar neseniai dirbęs Anglijos rinktinės trenerių štabe. Ekipos kapitonas Chrisas Robshaw taip pat yra ryšėjęs Anglijos rinktinės kapitono raištį.

R.Davidovičius: tai didelis įvertinimas visam lietuviškam regbiui.

 

Pernai antroje pagal pajėgumą Anglijos regbio lygoje – „Championship“ – rungtyniavęs M.Jurevičius atstovavo „London Scottish“ klubui. Įdomu, jog jis yra Anglijos lietuvis, tačiau nepamiršta savo šaknų. Vaikinas jau buvo kviečiamas į geriausių Anglijos regiono žaidėjų rinktinę ir su ja dalyvavo stovyklose užsienyje. M.Jurevičius Anglijoje regbį pradėjo žaisti būdamas aštuonerių metų.

„Netoli namų buvo regbio klubas, ten ir pradėjau žaisti. Nesitikėjau taip greitai patekti į vyrų komandą, nes esu gana jaunas, bet daug sportuoju ir visą laiką siekiau, kad galėčiau žaisti aukštame lygyje. Šiame sezone norėčiau kuo daugiau laiko praleisti aikštėje, o treneriai norėtų, kad su kiekvienomis rungtynėmis įgaučiau vis daugiau patirties“, – pasakojo M.Jurevičius.

Užpraėjusiais metais jis pateko į Anglijos U18 regiono rinktinę, o pernai stovyklavo su U20 komanda.

„Šiose stovyklose gavau labai daug patirties. Mane treniravo labai geri treneriais, o žaidžiau su aukšto lygio regbininkais“, – pridūrė M.Jurevičius.

Regbininkas prisipažino, kad nuo pat mažens jis buvo „kietas“ vaikinukas, todėl regbis buvo pats geriausias pasirinkimas.

„Tėtis už rankos nuvedė į treniruotę, nes matė, kad man patinka kontaktas. O regbis būtent toks ir yra – komandinis ir kontaktinis sportas“, – teigė M.Jurevičius.

Žaidėjas neatmeta galimybės ateityje apsivilkti ir Lietuvos rinktinės marškinėlius.

„Būtų malonu žaisti už Lietuvą. Gal ateityje tas ir pavyks, bet šiuo metu turiu kitų tikslų“, – sakė M.Jurevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Remyga

Remyga portretas
Ne pirmas ir tikėsime ne paskutinis, tik gaila kad Lietuvoj pranašu nebūsi. Visi vaikai bėga į spirdalą, nes ten jau nuo 14 pradeda "remti"

Anglijoj

Anglijoj portretas
Didelis ivertinimas kaip lietuviui

Nezurnalistas

Nezurnalistas portretas
Del Jureviciaus - smagu. Del shtampuoto "skambes"- kaip del S.Neries: "skambes skambiausiaja styga.."geda zurnalistui
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių