„Dragūnas“ įveikė „Šviesą“ ir Lietuvos čempionatą baigė pirmoje vietoje

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai trečiadienį sužaidė paskutines Lietuvos rankinio lygos reguliaraus sezono rungtynes. Dėl pirmosios vietos su Vilniaus „Šviesa“ kovoję klaipėdiečiai įrodė savo pranašumą, laimėję rungtynes rezultatu 35:27 (15:13), ir tapo reguliaraus čempionato nugalėtojais.

„Labai smagiai užbaigėme sezoną pergale ir esame pirmoje vietoje. Nuotaikos „superinės“. Mūsų rungtynių grafikas pastaruoju metu buvo gana įtemptas, varžovams, žinoma, irgi buvo nelengva, bet smagu savų žiūrovų akivaizdoje gana solidžiu skirtumu nugalėti ir pasiimti pirmąją vietą lygoje, dėl kurios taip kovojome. Emocijos buvo nepakartojamos. Kai liko tik pusė minutės iki rungtynių pabaigos ir visa salė nuščiuvo, o paskui ėmė skanduoti „Dragūnas“, kūnu nubėgo virpuliukas, kad mes vėl tai padarėme“, – po rungtynių emocingai kalbėjo „Dragūno“ žaidėjas Karolis Stropus.

„Dragūnas“ su „Šviesa“ žaidė jau antras rungtynes iš eilės – sekmadienį vyko pirmosios Baltijos rankinio lygos atkrintamosios rungtynės, o šeštadienį vyks antrasis Baltijos lygos susitikimas.

„Šviesos“ vyriausiasis treneris Raimondas Maldžius teigė, kad jo auklėtinių žaidimas buvo jau kiek geresnis.

„Buvo gal šiek tiek geriau nei sekmadienį, bet dar matosi, kad trūksta. Manau, šiandien mums sutrukdė klaidos ir nerealizuoti metimai, bet rezultatas jau padoresnis. Žiūrėsime. Labai tikiuosi, kad su „Dragūnu“ dar mums teks lošti čempionate. Labai norėtume. Šeštadienį dar laukia rungtynės Baltijos lygoje, bet manau, kad tiek mes, tiek jie žaisime ramiai“, – komentavo R. Maldžius.

„Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas džiaugėsi, kad jau kurį laiką komanda žengia pergalių keliu.

„Svarbiausia dabar jo nepamesti, nuo jo nenuklysti. Sezono pradžioje iš manęs buvo daug negatyvo, mes labai daug dirbome. Anksčiau ar vėliau pergalės turėjo ateiti. Jeigu būtų neatėjusios, tai būtų reiškę, kad ne į tą pusę žygiavom. Dabar svarbu nenuklysti nuo to kelio, nes gyvenime nebūna visąlaik viskas taip gerai. Vis tiek viskas yra kaip zebras – balta, juoda, o gale – patys žinot, kas yra. Mums svarbu kuo ilgiau išlaikyti tokią formą“, – užbaigus reguliarųjį sezoną sakė A. Juškėnas.

Pasak jo, šį sezoną buvo netikėta, kad reguliarųjį sezoną užbaigti pirmoje vietoje tapo tikslu.

„Buvome lyg ir įpratę, kad taip turi būti, o šį sezoną tas titulas buvo gana sunkiai iškovotas. Tuo maloniau. Tikrai čempionate kelios komandos sustiprėjusios, taip pat ir „Šviesa“ galingai atrodo. Malonu, kad niekam neužleidom pozicijų, na, ir lieka atkrintamosiose taip pat sužaisti“, – komentavo A. Juškėnas.

„Dragūno“ dar laukia žingsnelis Baltijos lygos finalo ketverto link. Šeštadienį, kovo 16 d., 14 val. Klaipėdos komanda dar sykį susitiks su „Šviesa“.

„Po to truputį pailsėsime nuo rankinio ir vėliau vėl kibsime į darbus. Svarbu šeštadienį neprisidaryti sau problemų. Norime išeiti į Baltijos lygos finalo ketvertą ir tinkamai ten atstovauti Lietuvai, nes ten yra visai kito kalibro komandos. Bet daugiau apie tai kol kas nenoriu šnekėti ir skusti morkų anksčiau laiko“, – sakė A. Juškėnas.

Statistika

„Dragūnas“: Karolis Bliuvas – 6 įvarčiai, Laurynas Simonavičius, Modestas Vaitekūnas, Mykolas Lapiniauskas – po 4, Karolis Stropus, Deividas Virbauskas, Lukas Simėnas, Gabrielius Virbauskas, Benas Butkus – po 3, Alain Romeo Eyebe II, Gintaras Cibulskis – po 1 įvartį.

„Šviesa“: Karolis Antanavičius – 7 įvarčiai, Valdas Drabavičius – 6, Karolis Antonovičius – 4, Šarūnas Ugianskis – 3, Artūras Švilpa, Jovydas Jurašius, Tomas Bernatavičius – po 2, Tadas Rasakevičius – 1 įvartis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių