Dėl koronaviruso olimpinės ugnies estafetės dalyviams bus matuojama temperatūra

Šiais metais turinčių įvykti Tokijo olimpinių žaidynių rengėjai dėl koronaviruso plitimo ketina taikyti tam tikras priemones olimpinės ugnies estafetei, kurios startas Japonijoje numatytas kovo pabaigoje. Tai trečiadienį pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.

Gautomis žiniomis, planuojama sumažinti estafetę lydėsiančių renginių mastą ir riboti jų žiūrovų skaičių. Be to, estafetės dalyviams ir rengėjams nuolat bus matuojama temperatūra. Pastebėjus negalavimo požymius, bus siūloma nedalyvauti bėgime.

Pranešama, kad estafetės rengimo politika regionuose skirsis priklausomai nuo infekcijos plitimo.

Iki šiol Japonijoje užfiksuota apie tūkstantį užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų. 12 žmonių jau mirė. Didžioji dalis užsikrėtusiųjų – 706 žmonės – kruizinio laivo „Diamond Princess“ keleiviai ir įgulos nariai.

Anksčiau buvo pranešta, kad olimpinės ugnies uždegimo ir perdavimo ceremonija, taip pat estafetė Graikijoje vyks taip, kaip planuota, bet bus imtasi priemonių prieš koronaviruso plitimą. Pavyzdžiui, bus atšaukti priėmimai ceremonijos svečiams, o ugnies uždegimo generalinė repeticija vyks be žiūrovų.

Olimpinės ugnies estafetė Japonijoje turėtų prasidėti kovo 26 d. Fukušimos prefektūroje, 2011 metais nukentėjusioje nuo niokojamo cunamio ir avarijos atominėje elektrinėje, o baigtis – liepos 24 d. Tokijuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių