Dakaras keliasi į Boliviją, kur įspūdinga gamta

  • Teksto dydis:

39-asis Dakaro ralio maratonas Pietų Amerikoje persikėlė į trečiąją šalį – Boliviją. Šalis varžybų dalyvius pasitiko abejingų nepaliekančiais vaizdais, entuziastingais fanais ir itin atsargiu požiūriu į vandenį.

Bolivija – pati skurdžiausia Pietų Amerikos šalis, kuri garsėja savo giliu istoriniu palikimu, druskų ežerais. 2017 m. Dakaro ralio dalyvius šalis pasitiko kontraversiškai. Vos keletą mėnesių prieš varžybų startą šalį kankino sausra, todėl vanduo tapo itin jautria tema, o 317 lenktynininkų ir jų technika, reikalaujanti nepriekaištingos priežiūros, tapo galvos skausmu organizatoriams.

„Per brifingą mechanikams ir mums buvo akcentuojamas atsakingas vandens vartojimas Bolivijoje. Visi dalyviai stengiasi sumažinti vandens kiekį, reikalingą nepriekaištingam technikos veikimui“, – atsakingą požiūrį į ekologiją palaiko „CRAFT Bearings“ pilotas A. Juknevičius. – Plovimo stotelėse, kurias Dakare įrengė ralio ir mūsų komandos partneris „Kärcher”, visas panaudotas vanduo bus surenkamas ir perdirbamas. Šalis turi įspūdingą gamtą ir istoriją, todėl visi nori ją išsaugoti.“

Ketvirtadienį lenktynininkai persikėlė į Boliviją finišuodami ketvirtajame etape. Jame A. Juknevičiaus ir D. Vaičiulio ekipažas užėmė 29-ą vietą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių