D. Zubrus: visada tikėjau komanda ir džiugu, kad parodėme, ką mokame

  • Teksto dydis:

Pirmąją pergalę pasaulio ledo ritulio čempionate iškovojusi Lietuvos rinktinė nesudeda ginklų kovoje dėl išlikimo bei vis dar turi šansų kautis ir dėl trečiosios vietos grupėje. Po pergalingo mačo prieš Korėją, Lietuvos rinktinės kapitonas Dainius Zubrus kalbėdamas su žurnalistais nestokojo geros nuotaikos ir papasakojo, kas lėmė pergalę šiame mače.

- Šiandien vėl matėme tikrą komandą. Ar tam padėjo laisvadienis?

- Aš jums galiu pasakyti, kad komanda pas mus buvo visada ir ji visada bus tikra komanda. Atmosfera rūbinėje, vyrų kova, atsidavimas, tai kaip jie dirba treniruotėse: galbūt jūs to nematote, bet mes visada esame tikra komanda. Galbūt praeitose rungtynėse neturėjome tiek jėgų ir jų pritrūko. Tuomet buvo tokia situacija: trečios rungtynės per keturias dienas, mažiau nei 24 valandos poilsiui ir visa tai jautėsi. Bet mes tikra komanda ir manau, kad šiandien mums pavyko tai parodyti. Aš visada tikėjau, kad mes galime ir tai labai malonu. Šiandien šiek tiek pasidžiaugsime ir ruošimės kitoms rungtynėms.

- Korėjiečiai čempionato pradžioje išsiskyrė savo greičiu: kaip pavyko jį prislopinti?

- Mes žinojome, jog jie yra greiti, palaiko savo žaidimo sistemą, žaidžia disciplinuotai ir yra gera komanda. Jie laimėjo pirmas dvi rungtynes ir yra tikrai gera komanda, bet mes nuo jų nesame taip toli kai žaidžiame visi kartu ir padedame vienas kitam negalvodami apie įvarčius ar dar kažką ir tiesiog darome viską bei atsiduodame, kad padėtume komandai ir laimėtume rungtynes. Manau, kad tai ir yra tas rodiklis, kad mes galime žaisti su visais.

- Jūsų nuomone, ar tai buvo geriausios rungtynės šiame čempionate?

- Manau, kad taip. Manyčiau, kad neblogai atrodėme su favoritais, bet su jais šiek tiek pritrūko patirties, nes pirmaudami darėme klaidas, kurių daryti nereikėjo. Tačiau pasižiūrėkite į mūsų komandą - pas mus yra jauni vaikinai ir labai malonu, nes tai yra Lietuvos ledo ritulio ateitis. Labai smagu, kad jie yra čia: jie pasisems patirties ir, manau, kad įsimins šitą čempionatą visam gyvenimui. Kaip žaidėjai jie auga ir kitais metais jie bus dar geresni nei šiemet.

- Rytoj tikriausiai reikės dar geresnių rungtynių nei šiandien. Ar pergalė gali užauginti sparnus?

- Taip, rytoj reikės žaisti dar geriau. Ar gali laimėjimas užauginti sparnus? Manau, kad pasitikėjimo savimi ji tikrai duoda. Aš tikiu, kad mes galime ir manau, kad jaunimui tai taip pat padės. Manau, kad taip: dabar svarbiausia gerai pailsėti. Treneriai labai gerai dirba ir jų prieš kiekvienas rungtynes sugalvotas planas paruošia mus labai gerai. Manau, kad jei klausysime jų, darysime tai ką galime ir žaisime kaip mokame: kovosime dėl kiekvieno ritulio kiekviename metre, kas žino kaip bus. Reikia stengtis laimėti.

- Ar teko matyti slovėnų žaidimo laisvu čempionate metu? Kokį įspūdį paliko Anže Kopitaras?

- Taip, teko stebėti jų susitikimą su Korėja. O Anže Kopitaras - aš prieš jį žaidęs labai daug rungtynių ir jis yra labai geras žaidėjas. Realiai žiūrint jis yra vienas iš geriausių žaidėjų visoje NHL lygoje: žaidžia tiek puolime, tiek ir gynyboje. Jis yra labai universalus ledo ritulininkas ir aš jį gerbiu kaip žaidėją bei jis man labai patinka. Pergalės mums rytoj reikia labiau nei jiems, tad mes ruošimės ir kariausime.

- Ar taškų skaičius gali turėti įtakos rinktinės pasiruošimo planui?

- Atvirai kalbant aš net nežinau ko mums reikia. Stengsiuosi rungtynes laimėti per pagrindinį laiką, o jei mums neišeis, tada galvosime ko mums iš mačo reikia. Šiuo metu aš pavalgysiu ir eisiu į lovą pailsėti bei ruošiuosi kitoms rungtynėms.

- Dainiau, ar supratote, už ką gavote dvi baudos minutes?

- Nežinau. Lyg ir supratau, teisėjas man kažką bandė pasakoti, bet kas jį žino, dabar jau visą tai užmiršau. Visos mintys apie pasiruošimą rytojaus rungtynėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mm

mm portretas
Šaunuoliai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių