Bėgikės dvynės: Kaunas – mūsų teritorija. Norime čia laimėti

  • Teksto dydis:

Kaune studijuojančios Dvynės Milda ir Monika Vilčinskaitės rimtai ruošiasi Kauno pusės maratono ir „EUROVAISTINĖS 10 km bėgimo taurės“ etapui. Šį sekmadienį sesės startuos 10 kilometrų bėgime, kur tikisi ne tik antrą kartą per mėnesį pagerinti savo asmeninius rezultatus, bet ir nugalėti visas konkurentes.

„Pirmasis etapas Alytuje buvo puikus. Pirmos vietos nelaimėjau, tačiau pagerinau savo asmeninį rezultatą. Kadangi šį kartą bėgsime savo teritorijoje, daug kartų išmintose trasose, norėtųsi dar kartą gerinti asmeninį rezultatą. Nereikės niekur važiuoti, nereikės anksti keltis – bėgimas bus daug komfortiškesnis,“ – prieš startą planais dalinosi Milda.

„Šiam startui ruošiamės labiau nei ruošėmės pirmajam „EUROVAISTINĖS 10 km bėgimo taurės“ etapui Alytuje. Praėjusią savaitę sportavome labai rimtai, šią - treniruotes deriname su poilsiu. Privalome būti šviežesnės ir greitesnės. Kaip minėjo sesė, Kaunas yra mūsų teritorija ir mes čia norime laimėti,“- sesei antrino Monika.

Pagrindinės konkurentėmis ir neišskiriamomis treniruočių partnerėmis viena kitą vadinančios dvynės bėgimo trasoje tradiciškai vilkės vienodas aprangas. Sako, taip įdomiau ir joms, ir žiūrovams.

„Kartais nesinori būti vienodomis, tačiau mūsų skoniai labai panašūs. Ir jei mieste vaikštinėjančias mus galima pamatyti apsirengusias skirtingai, tai bėgame dažniausiai vienoda apranga. Net bėgimo technika mūsų vienoda – esame trumpakojės, bėgame prisėdusios. Nepatikėsite, bet ir traumos mūsų tokios pačios, tik skirtingu laiku jas patiriame,“- šypsosi vyresnėlė Milda.

Į klausimą, ar nesinori bėgti ir finišuoti kartu, sesės atsakė nedvejodamos – ne. „Kartą taip darėme. Nidoje atitrūkome nuo varžovių ir finišavome kartu. Nebuvome patenkintos, nes viena vis tiek liko antra... Nuo to karto bėgame kitaip. Ta, kuri geriau jaučiasi, tampa vedle. Kai ji pavargsta, estafetę perima kita. Taip palaikome tempą ir rezultatai tik gerėja,“ – pasakoja Monika.

„Pastaruoju metu Kaune ypač pasijautė bėgimo mada. Tiek Panemunėje, tiek pačiame mieste bėgioja labai daug nematytų, naujų veidų. Matome tiek iš aprangos, tiek iš bėgimo technikos ir tempo, kad jie dar šviežūs bėgikai. Labai smagu, kad žmonės užsikrečia tokia sveika mada. Net mamos su vežimėliais laksto, ir laksto gan dideliu tempu,“- įspūdžiais iš treniruočių dalijosi dvynės Vilčinskaitės.

Tiek kroso, tiek plento varžybose dalyvaujančios sesės kviečia bėgimo entuziastus išbandyti Kauno trasą kartu su jomis. Kauno pusės maratono ir „EUROVAISTINĖS 10 km bėgimo taurės“ antrasis etapas vyks šį sekmadienį nuo 11:00 val. Bėgimų startai - Dariaus ir Girėno stadione. Profesionalūs bėgikai ir bėgimo mėgėjai galės išbandyti savo jėgas 21, 10 ir 5 kilometrų distancijose. Siekiantiems ne rezultatų, o gero laiko praleidimo, skirta 5 kilometrų FUN RUN rungtis. 500 metrų distancijoje susigrums patys mažiausi bėgimo mėgėjai – vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sesės jūs šaunios!

Sesės jūs šaunios! portretas
...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių