Atnaujinus Dakaro rezultatus – liūdnos žinios lietuviams

Po sutrumpinto penktojo etapo, Dakaro ralio organizatoriai tik šeštadienį vakare paskelbė atnaujintus rezultatus, po kurių pasikeitė ir lietuvių pozicijos.

Kadangi dalis lenktynininkų spėjo baigti visą trasą, o dalis dėl tiršto rūko finišavo neįveikę visos distancijos, organizatoriai priėmė sprendimą palikti lyderių laiką, o visiems kitiems pridėti po vienodą laiką.

Po šio sprendimo lietuvio Benedikto Vanago ir lenko Sebastiano Rozwadowskio („Toyota Hilux“) ekipažas iš 10-os vietos bendroje įskaitoje smuktelėjo į 11-ąją. Jis 2 val. 44 min. 41 sek. pralaimi lyderiui katariečiui Nasserui Al-Attiyah („Toyota Hilux“).

Antrąją vietą užima prancūzas Stephane'as Peterhanselis („Mini“, +24 min. 42 sek.), trečiąją – ispanas Nani Roma („Mini“, +34.33).

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas („Toyota Hilux“, +4:41.51) užima 17-ąją poziciją, o daugiau nei 4 val. baudos jau gavęs Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio („Toyota Hilux“, +26:20.33) ekipažas yra 58-as.

Motociklų įskaitoje pirmauja amerikietis Ricky Brabecas („Honda“). Antras yra britas Samas Sunderlandas (KTM, +0.59), trečias - čilietis Pablo Quintanilla („Husqvarna“, +2.52).

Lenktynių debiutantas Arūnas Gelažninkas (KTM, +3:49.52) yra 34-as, o Balys Bardauskas (KTM) buvo nubaustas net 7 val. bauda ir šiuo metu bendroje rikiuotėje yra 96-as (+17:59.04).

Sekmadienį lenktynininkų laukia šeštasis etapas, kurio metu jiems reikės įveikti 309 km greičio ruožą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sukam

Sukam portretas
Lietuvių natūra. Kaip man gerai kad pas kaimyną padvėsė karve !!!! Gėda!!!!!!!

Graži naujiena sunkvežimių ;lenktynėse

Graži naujiena sunkvežimių ;lenktynėse portretas
Rusas Andriejus Karginovas pervažiavo vietinį stebėtoją, sulaužė kaulus ir nuvažiavo, už ką buvo diskvalifikuotas.

pypenas

pypenas portretas
Įdomu kodėl varžybų dalyvių Dakaro lenktynėse nėra jokios įnformacijos sunkvežimių klasėje-juk dalyvauja ne viena valstybė.........????????
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių