Rinktinės treneris bando įkvėpti futbolininkus: turime būti agresyvesni

Valdas Urbonas pasirinko karius, su kuriais eis į artimiausius Lietuvos futbolo rinktinės mūšius. Tarp trenerio paskelbtų kandidatų – ne vienas netikėtas pasirinkimas, tačiau V.Urbonas turi savo argumentų.

Lietuvos futbolininkų laukia dvi iš eilės 2020 metų Europos čempionato atrankos turnyro rungtynės. Birželio 7-ąją lietuviai namuose mėgins atsirevanšuoti Liuksemburgo ekipai už pralaimėjimą pirmajame mače 1:2, o po trijų dienų Belgrade jų laukia akistata su kur kas pajėgesne Serbijos rinktine.

Anot V.Urbono, lyginant su pirmosiomis atrankos rungtynėmis rinktinės gretose bus keletas pasikeitimų, tačiau jie tikrai nebus drastiški. Bene didžiausios permainos – vartininkų grandyje. Joje nematysime pagrindinio vartininko Ernesto Šetkaus ir jo dublerio Emilijaus Zubo, rungtyniaujančių Izraelyje.

„Didžiausi pasikeitimai įvyko vartininkų grandyje. Ernestas paprašė dėl asmeninių ir karjeros priežasčių praleisti stovyklą. Situacija nėra dėkinga, bet reikia atsižvelgti į tai, kiek žaidėjas davė rinktinei ir kiek dar duos. Dėl Emilijaus Zubo: buvau nuvykęs stebėti jo žaidimą Izraelio taurės finale ir tai man paliko gerą įspūdį. Tačiau po šių rungtynių jam atsinaujino kelio trauma, reikalinga menisko operacija ir reabilitacija užtruks iki pusantro mėnesio. Bet radome išeitį - pakvietėme Tomą Švedkauską, kuris gerai ir stabiliai rungtyniauja A lygoje“, - sakė V.Urbonas.

Nerungtyniaujant patyrusiems kolegoms, pagrindiniu rinktinės vartininku tikriausiai taps Džiugas Bartkus, taip pat žaidžiantis Izraelio lygoje.

„Yra trys vadinamieji žaidėjų aruodai – rungtyniaujantys užsienyje, A lygos futbolininkai ir U-21 rinktinės nariai. Po pirmų dviejų rungtynių turėjome laiko išanalizuoti situaciją. Noriu būti nuoseklus rinkdamasis sudėtį, tad sudėties pokyčiai yra minimalūs“, - aiškino treneris.

Po ilgokos pertraukos į rinktinę grįžo ir keli aikštės žaidėjai – po sunkios traumos atsigavęs puolėjas Karolis Laukžemis ir saugas Karolis Chvedukas, turėjęs problemų dėl drausmės. Pastarasis rinktinėje gali būti bandomas ir kaip krašto gynėjas.

„K.Laukžemis jau yra atsigavęs ir žaidžia Kroatijos lygoje. Puolėjų pozicijoje jaučiame trūkumą ir bus įdomu pasižiūrėti, ko jis yra vertas bei tikiuosi pagalbos. K.Chvedukas sugrįžta į rinktinę po ilgos pertraukos. Jis tikrai nemažai žaidžia Airijos čempionate. Ieškome žaidėjų su tokiomis kovingomis savybėmis, jog su atsidavimu ir noru padėtų siekti rezultato“, - dėstė V.Urbonas.

Paklaustas apie tikslus rungtynėse su Liuksemburgu, jis atsakė:

„Turbūt iki rungtynių dar ne vieną kartą reikės sakyti, jog namuose norime kovoti dėl pergalės. Aišku, kalbėti apie nugalėtojų mentalitetą komandoje yra sudėtinga, bet turime apie tai galvoti. Perėjimas nuo žodžių prie darbų gali užimti laiko, bet rungtynės su Liuksemburgu mums yra principinės ir labai svarbios. Pirmosiose rungtynėse žaidėme išvykoje, kur mūsų žaidimui įtakos kiek padarė susikaustymas ir laukimas. Manau, kad namuose turime būti drąsesni, agresyvesni. Vilniuje bus tokios rungtynės, kai negalime laukti dovanų, turime patys išsikovoti pergalę. Bus pokyčių sudėtyje ir stengsime pademonstruoti agresyvesnį futbolą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių