U19 Europos čempionatas Lietuvoje: didžiausios futbolo žvaigždės (top5)

Tokio lygio futbolo čempionatas Lietuvoje vyks pirmą kartą. Nors 19-mečiams dar reikia laiko, kad jų pavardes atsimintų kas antras futbolo sirgalius, Europos jaunių pirmenybėse Lietuvoje jau išvysime žaidėjų, turinčių sutartis su garsiausiais Europos klubais.

Sporto portalas SportIN.lt sudarė penketuką būsimo U-19 čempionato futbolininkų, kuriems ateityje prognozuojama didžiausia šlovė.

Hectoras Bellerinas (Londono „Arsenal“, Ispanijos rinktinė)

18 metų futbolininkas neabejotinai yra viena didžiausių Ispanijos jaunimo rinktinės žvaigždžių šiame turnyre. Jau dvejus metus jis atstovauja talentais garsėjančiai „Arsenal“ ekipai.
Tiesa, kol kas jis nėra sužaidęs nė vieno mačo už pagrindinę komandą, bet praeitais metais jis padėjo parašą ant pirmo profesionalaus kontrakto. Dešiniojo krašto gynėjui jau dabar prognozuojama šviesi ateitis ir jis yra lyginamas su „Barcelona“ gynėju Dani Alvesu.

H.Bellerinas yra giriamas ne tik už savo puikias gynybinės funkcijas, bet ir puikų aikštės matymą bei prisijungimą prie atakų. „Arsenal“ klube jis sužaidė 16 mačų už jaunimo komandą, keturis kartus išbėgo į aikštę rezervinės ekipos rungtynėse bei pelnė įvartį mače su Londono „Chelsea“.

Nathanas Ake (Londono „Chelsea“, Olandijos rinktinė)

Iš Olandijos komandos, kuri atvyksta į Lietuvą, šis talentingas gynėjas yra bene geriausiai žinomas futbolo sirgaliams. 18-metis centro gynėjas jau bando prasimušti į pagrindinę „Chelsea“ sudėtį.

Praėjusį sezoną jis sužaidė tris mačus už pagrindinę „mėlynųjų“ komandą – laikinasis treneris Rafaelis Benitezas nevengė leisti į aikštę šio žaidėjo ne tik per rungtynes FA taurėje, bet ir mačuose su tokiais klubais kaip Kazanės „Rubin“, Liverpulio „Everton“ ar „Basel“.
Nors nėra pats aukščiausias (180 cm), tačiau tai N.Ake be problemų kovoja ir su kur kas aukštesniais varžovais. N.Ake yra gerai žinomas dėl savo gero žaidimo gynyboje – vadinamųjų „tackle‘ų“ atlikimo bei kamuolių perėmimų. Atitinkamai 6 ir 7 tokie momentai padėjo „Chelsea“ pasiekti pergalę prieš „Rubin“ komandą. Neabejojama, kad olando ateitis yra labai šviesi.

Yassine‘as Benzia („Lyon“, Prancūzijos rinktinė)

Y.Benzia tik šį rugsėjį sueis 18 metų, tačiau jau dabar prognozuojama, kad šis puolėjas turės dar daugiau žaidimo laiko „Lyon“ komandoje, nors ir praėjusiame sezone jis žaidė daug – 20 mačų. Tiesa, įvarčius mušė retai – 2.

Visgi viename iš garsiausių Prancūzijos klubų Y.Benzia dažniausiai kildavo nuo atsarginių suolo, tačiau jaunimo rinktinėse jis jau seniai parodė, ko yra vertas, nuo 2011 metų pelnydamas 18 įvarčių. U-19 čempionato atrankoje puolėjas įmušė 6 įvarčius ir atliko tris rezultatyvius perdavimus.

Y.Benzia ne kartą yra sakęs, jog jo idealas yra gerai žinomas Madrido „Real“ klubo prancūzas Karimas Benzema. Ir kartais galima pastebėti, jog šie futbolininkai turi panašumų, užbaigiant atakas paskutinėje jos fazėje. Verta pažymėti, kad Y.Benzia atliko svarbų vaidmenį Prancūzijos jaunučių rinktinėje, kuri laimėjo U-17 pasaulio čempionatą Meksikoje 2011 metais.

Bruma (Lisabonos „Sporting“, Portugalijos rinktinė)

Dar vienas būsimų žvaigždžių sąraše – Portugalijos jaunimo rinktinių pažiba Bruma. Nors gimė Afrikoje, Bisau Gvinėjoje, 2007-aisiais jis persikėlė į Lisaboną, kur puolėją priglaudė „Sporting“ komandos akademija.

2012 metais, šiek tiek pažaidęs B komandoje, buvo perkeltas į pagrindinę „liūtų“ sudėtį ir nuo šių metų vasario jau spėjo sužaisti 13 mačų. Per karjerą „Sporting“ jis sugebėjo pasižymėti 7 kartus.
Bruma dar šį mėnesį atstovavo ir vyresnei Portugalijos U-20 rinktinei, su kuria dalyvavo pasaulio čempionate Turkijoje ir buvo apdovanotas sidabrinio batelio apdovanojimu, įmušdamas penkis kartus per keturis mačus. U-19 čempionato Lietuvoje atrankoje jis buvo nesulaikomas, kai pelnė 7 įvarčius per 6 mačus.
Talentingu puolėju ypač domisi „Chelsea“ ir Stambulo „Galatasaray“ klubai. Tikėtina, kad dėl didesnio žaidimo laiko jis rinksis Turkijos čempionų variantą.

Kyle‘as Ebecilio (Enšchedės „Twente“, Olandijos rinktinė)

Šis 19 metų žaidėjas yra gerai pažįstamas Anglijos futbolo mylėtojams ir „Arsenal“ fanams. K.Ebecilio žengė svarbų žingsnį, gegužę palikdamas šią Londono komandą ir priėmęs „Twente“ pasiūlymą. Šį sprendimą saugas motyvavo savo noru daugiau žaisti ir įgauti daugiau patirties.
Visgi, verta pažymėti, jog „kanonierių“ akademijoje jis dažnai išsiskirdavo savo žaidimu, tvarkydamasis centro saugo pozicijoje, kurioje atlikdavo nemažai juodo darbo. Olandas U-19 čempionato atrankos etape sužaidė 6 mačus, pelnė du įvarčius ir atliko rezultatyvų perdavimą.

Į ką dar galime atkreipti dėmesį: Yasinas Yilmazas (Turkija), Jose Rodriguezas (Ispanija), Vykintas Slivka (Lietuva), Anassas Achbaaras (Olandija), Bryanas Constantas (Prancūzija)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių