T. Danilevičius: kriterijus dėl LFF vadovybės narių reputacijos nustatys FIFA bei UEFA

Kriterijus dėl nepriekaištingos reputacijos Lietuvos futbolo federacijoje (LFF) nustatys FIFA ir UEFA, sako federacijos prezidentas Tomas Danilevičius.

„Tokią formuluotę, kokią pasiūlys FIFA, UEFA, tokią ir įdėsime į įstatus, – žurnalistams spaudos konferencijoje sakė T. Danilevičius. – Aiškiai bus pasakyta, kas gali, o kas negali būti tuose organuose.“

Taip jis kalbėjo, paklaustas, ar rengiamame federacijos įstatų projekte bus numatyti draudimai eiti pareigas teistiems asmenims.

Kiek anksčiau Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas, remdamasis policijos informacija, teigė, jog LFF Vykdomajame komitete yra keturi praeityje teisti asmenys, o trims iš jų pritaikytos organizuoto nusikalstamumo prevencinio poveikio priemonės.

Federacija įstatų projektą ėmėsi rengti po to, kai dalis parlamentarų inicijavo tiesioginio LFF valdymo įstatymo projektą.

Jam praėjusią savaitę Seime pritarta po pateikimo, tačiau Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį sustabdė klausimo svarstymą, davę laiko pačiai LFF reformuoti savo valdyseną.

Savo ruožtu LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius teigė, kad keičiamuose įstatuose iš esmės bus peržiūrimi pagrindiniai federacijos valdymo aspektai.

„Dėl klubų įtraukimo, dėl nepriekaištingos reputacijos sąvokos, kad baigtųsi interpretacijos, dėl tiesioginių rinkimų konferencijoje, kad būtų renkami Vykdomojo komiteto nariai, viceprezidentai, atitinkamai visi kiti komitetai“, – sakė jis.

Pasak E. Stankevičiaus, įstatai jau yra rengiami, tačiau šiame procese „yra daug niuansų“.

„Kalbam, ieškom bendrų sąlyčio taškų“, – sakė LFF generalinis sekretorius.

Jis taip pat teigė, kad įstatų projektas turėtų būti parengtas iki lapkričio pabaigos, su juo planuojama supažindinti futbolo bendruomenę ir visuomenę.

Komentuodamas sprendimą peržiūrėti įstatus, taip pristabdant laikino federacijos valdymo įstatymo projektą Seime, T. Danilevičius teigė, kad „LFF šiandien dienai mato vienintelį kelią – ne revoliucinį, o evoliucinį kelią“.

Laikino įstatymo projektą komentavę FIFA ir UEFA atstovai anksčiau trečiadienį Seime dar kartą pakartojo, kad jo priėmimas reikštų nacionalinės rinktinės ir klubų suspendavimą tarptautiniuose turnyruose.

FIFA Strateginių projektų ir asociacijų narių valdymo direktorius Nodaras Akhalkasti (Nodaras Achalkastis) parlamente žadėjo, kad FIFA ir UEFA „aktyviai dalyvaus reformų procese“.

Kalbėdamas apie LFF vadovybės narių reputaciją, jis pabrėžė, kad tai yra ypač svarbus klausimas, kurį taip pat bus siekiama įtvirtinti įstatuose.

„Galime užtikrinti, kad įdiegsime aukščiausius įmanomus standartus, susijusius su gerąja valdysena. Ir čia kalbu ne tik apie reputacijos klausimus, bet apskritai – mes neapsiribosime vien tik reputacijos klausimais, o įvesime aukščiausius įmanomus sąžiningumo patikrinimus“, – kalbėjo FIFA atstovas.

Pasak jo, kriminalinio pasaulio atstovams ne vieta sporte.

Pastaraisiais metais Lietuvos futbolo vadovybė kritikuota dėl prastų sportinių pasiekimų ir dalies funkcionierių ryšių su nusikalstamu pasauliu.

Šiuo metu Lietuva pagal FIFA reitingus užima 142 vietą, prastesnis rezultatas buvo tik 2017 metais tada šalies vyrų rinktinė buvo 149.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Daktaro parankinis kvedaras,svinius,kamuolys -janonis-tik keli zinomiausi veikejai,susije su futbolu.Pasiziurekit Malinausko reportaza apie teistus futbole-issiziosit.Atrodo,kad LFF uzsiima teistuju banditu reabilitacija.Vadinasi,banditai per ja siekia legalizuoti savo nesvarius pinigus,oo vadovybe irgi pasipelno.Futbola suzlugde,ir dar durniuka ijunge aiskina,kad kistis nevalia,nes FIFA suspenduos.Isvyti visa senaja korupcine LFF valdzia ir isrinkti nauja,jei FIFA turi isaiskinti,kad kriminaliniams ne vieta futbole.

Jeronimas

Jeronimas portretas
Marija tauragė , Jūsų komentaras labai taiklus . Tikrai gana to šviniaus ir jo uab visiems laikams ! Laikas Lietuvai būti normalia valstybe , o ne kriminalų tarnaite .

Marija taurage

Marija taurage portretas
kad tas marionetė, su šviniaus byr... burnoje, tai pučia į dūdą švinstocholmo sindrominis,tik jei nebus, kaip seimūnai nori, teks lėkti iš postų visiems amorfofalams,IR JUK NE SEIMAS FUTBOLĄ SUNAIKINO, O švinpalaikis, su stocholmo sindrominiais,SEIMŪNAI TIK GERO NORI, BET ssr bandosų besmegianiams nesuvokiami reiškiniai, juk dar gyvena ssr kancarų suvokime,taip nuodidami vaikų ateitis. blogiau jau negali būti, net suspendavimas uefa fifa gerai, palyginus kokią žalą dabar daro švinpalaikių uab'as.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių