Marijampolėje nugalėjo gynyba – „Sūduva“ pasiekė lygiąsias su „Ferencvaros“

  • Teksto dydis:

6 tūkst. sirgalių užpildyta sausakimša ARVI arena sulaukė Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos, tačiau ne įvarčio. Marijampolės „Sūduva“ pirmose Europos lygos atkrintamojo etapo rungtynėse pasiekė lygiąsias 0:0 su Budapešto „Ferencvaros“. Tai reiškia, kad kova dėl Europos lygos grupių etapo po savaitės persikels į Vengriją.

Pirmajame kėlinyje labiausiai žibėjo Ovidijus Verbickas, kuris turėjo net tris progas pasižymėti. Antroje kėlinio dalyje aktyvesni buvo vengrai, bet prie įvarčio jie nepriartėjo ir po pirmojo kėlinio rezultatas buvo 0:0.

Antrojo kėlinio pradžioje aktyvesni buvo vengrai, kurie sukūrė daugiau pavojingesnių progų, bet „Sūduvos“ vartininkas Ivanas Kardumas visus gaisrus užgesino.

Ankstesnius varžovus standartinėmis situacijomis baudę „Sūduvos“ futbolininkai mače su vengrais nepakėlė nė vieno kampinio. „Ferencvaros“ – net devynis.

Pagal sukurtas progas (19) pranašesnis buvo Budapešto klubas. Marijampolės ekipa šešis kartus smūgiavo varžovų vartų link ir kartą – į vartų plotą. „Ferencvaros“ į vartų plotą pataikė aštuonis kartus.

Mačą Suvalkijoje stebėjo Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda su žmona, Lietuvos futbolo federacijos viceprezidentas Arūnas Pukelis-Švinius, garsūs buvę futbolininkai Deividas Česnauskis ir Marius Stankevičius.

T. Biliūno/Fotobanko nuotr.

Ketvirtadienį „Sūduva“ pasitiko istorinio momento laukimu, mat pirmą kartą klubo istorijoje į rungtynes iššluoti visi bilietai. Paskutinieji iš pardavimo sistemos dingo likus dar dviems dienoms iki rungtynių pradžią skelbiančio teisėjo švilpuko.

Marijampolės ekipa šiose rungtynėse vertėsi be traumuoto Pauliaus Golubicko.

Atsakomosios rungtynės po savaitės vyks Budapešte.

Į Europos lygos grupių etapą nėra patekęs joks Lietuvos futbolo klubas.

Marijampolės „Sūduva“ į paskutinį atrankos, atkrintamąjį, etapą pateko trečius metus iš eilės.

2017-aisiais marijampoliečius paskutiniajame atrankos etape sustabdė Razgrado „Ludogorec“, o 2018-aisiais – Glazgo „Celtic“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių