Lietuvai – griežtas perspėjimas iš UEFA

  • Teksto dydis:

Seime svarstant Lietuvos futbolo federacijoje (LFF) įvesti tiesioginį valdymą, UEFA nedviprasmiškai perspėjo, kad toks žingsnis iš tarptautinių turnyrų išmestų visas Lietuvos futbolo rinktines ir klubus.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas trečiadienį toliau ėmė nagrinėti Lietuvos futbolo ateities klausimą. Posėdyje dalyvavęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius teigė, kad federacija yra pasirengusi pakeisti įstatus. Tai yra vienas iš Seimo narių reikalavimų.

„Mes įsivaizduojame, kad iki metų pabaigos, apie gruodžio vidurį, mes šauktume neeilinę, visuotinę LFF konferenciją, kurios metu ir darytume įstatų pakeitimus“, – sakė E. Stankevičius.

Suteikti laiko LFF įgyvendinti pokyčius prašė ir UEFA Nacionalinių asociacijų valdymo biuro vadovas Luca Nicola. Jis taip pat pabrėžė, kad Seimui priėmus laikino LFF valdymo įstatymą, nacionalinė rinktinė ir šalies klubai būtų suspenduoti tarptautiniuose turnyruose.

„Kas nutiktų, (...) tai privestų prie to, kad federacija būtų suspenduota, ko niekas nenori“, – kalbėjo UEFA atstovas.

Pasak jo, visos pusės suinteresuotos Lietuvos futbolo vystymu ir augimu, tačiau pokyčiai turi atitikti tarptautinius reikalavimus.

Savo ruožtu FIFA Strateginių projektų ir asociacijų narių valdymo direktorius Nodaras Akhalkasti teigė, kad tiek FIFA, tiek UEFA „nori dialogo“.

Apie galimą suspendavimą FIFA ir UEFA jau buvo perspėjusios anksčiau, tačiau, nepaisant to, Seimas praėjusią savaitę po pateikimo pritarė tiesioginio LFF valdymo projektui. Tai sukėlė susiskaldymą Lietuvos sporto gyvenime. Politikai apkaltinti tuo, kad kišasi į jiems nepažįstamą sritį, iš tiesų užsiima ne Lietuvos futbolo ateitimi, o politikavimu. 

Vis dėlto trečiadienį, svarstydamas šį teisės aktą, komitetas bendru sutarimu nusprendė padaryti pertrauką, laukiant LFF veiksmų.

Projekte numatyta, kad įstatymo galiojimo laikotarpiu LFF valdymo organų funkcijas perimtų laikinasis administratorius, jį paskirtų Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Pastarasis turėtų atlikti federacijos finansinį ir veiklos auditą, per tris mėnesius nuo įstatymo įsigaliojimo dienos parengti bei patvirtinti laikinųjų LFF įstatų projektą, paruoštą remiantis pavyzdiniais tarptautinių futbolo organizacijų įstatais.

Seimo narių parengtame projekte taip pat siūloma, kad LFF valdymo organų nariais negalėtų būti už tyčinį nusikaltimą nuteisti asmenys.

Parlamento teisininkai projektui pateikė išvadą, kad jis prieštarauja Konstitucijai, tačiau prieš pateikimą Teisės ir teisėtvarkos komitetas ją atmetė.

Seime įregistravus projektą, LFF darbo grupė pranešė pati siūlanti taisyti federacijos įstatus. Pasiūlyme numatyti panašūs pokyčiai, kuriuos inicijavo parlamento nariai.

E. Stankevičiaus teigimu, federacija eina pokyčių keliu, tačiau jiems įgyvendinti reikia laiko. Jis pabrėžė, kad federacijoje „yra noras“ įgyvendinti pokyčius ir priimti naujus įstatus.

„To nebus įmanoma įgyvendinti, jei bus priimti drastiški sprendimai Seime, – sakė LFF generalinis sekretorius. – Iš darbo grupės išeis įstatų pasiūlymas, kuris bus teikiamas neeilinei konferencijai, kurios dalyviai balsuos dėl šių įstatų įgyvendinimo.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danutė ritute

Danutė ritute portretas
Niekam neįdomu tas banditų prisidengimas uefa fifa šff, čia Lietuva ir čia galios mūsų seimunų įstatymai, o jei apsigimes švinius nori sunaikinti, tai ką beveik sunaikines, tai čia jo toks darbas, nes toks jo ssr dvoko darbas, nieko naujo iš šio tvariaus, bet ir jo marionetės automatiškai prisideda prie sunaikinimo ir TAI VISI MATO, ŽINO.

Teisininkas

Teisininkas portretas
Fuco

Fak UEFA ir FIFA

Fak UEFA ir FIFA portretas
Lenkijos futbolo federacija koki 10 metu atgal irgi banditai valde. Lenkijos valdzia irgi juos isvaike. Korumpuota UEFA irgi juos gasdino kaip ir Lietuva, bet nieko nepese.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių