Salės futbolininkų treneris K. Rudžionis: didžiausias mano rūpestis – laiko trūkumas

Lietuvos salės futbolo rinktinė kaip tikras studentas pasirengti Europos čempionato atrankos turnyrui teturėjo dvi paras, bet ceitnotas nebaugina trenerio Kęstučio Rudžionio.
Varžybos Kauno sporto halėje prasidės šiandien, o dar antradienį K.Rudžionis per treniruotę dėliojo svarbius taktikos ir strategijos akcentus.

Treneriui teko gerokai pasukti galvą atrenkant galutinę komandos sudėtį. Vieni paskutiniųjų su rinktine atsisveikino puolėjai Edgaras Petkevičius ir Evaldas Kugys.

C grupėje lietuviai išmėgins jėgas su šveicarais, estais ir gruzinais. Į kitą atrankos etapą žengs tik nugalėtojai ir geriausia iš visų šešių grupių antroji ekipa.

– Treneri, kokia nuotaika pasitinkate turnyrą? – paklausėme K.Rudžionio.

– Laiko trūkumas – didžiausias mano rūpestis. Juk net tokie salės futbolo grandai kaip portugalai pareiškė, kad jiems pasirengti varžyboms nepakanka dviejų savaičių. Mes apie tai galime tik svajoti. Todėl nuo maksimalių reikalavimų ir tikslų stengiausi pereiti prie realesnių lūkesčių.

– Kokie tie realūs lūkesčiai?

– Sieksime tik pergalių. Galvojame tik apie kelialapį į kitą etapą. Pagal reitingą esame lyg ir geriausi, bet jei viską lemtų tik reitingas, tai, pavyzdžiui, Novakas Džokovičius laimėtų visus teniso turnyrus. Iš tikrųjų yra kitaip – savo pajėgumą reikia įrodinėti aikštėje.

– Rinktinė labai atjaunėjusi. Ar vyksta kartų kaita?

– Taip susiklostė aplinkybės. Teko komandą jauninti dėl objektyvių ir kitokių priežasčių. Prieš pat startą atsisakėme kelių kandidatų paslaugų, bet tik todėl, kad visų jų registruoti varžyboms negalėsime. Apsispręsti nebuvo lengva. Yra žaidėjų, kurie rinktinėje – pirmą kartą, tad per vieną treniruotę įvertinti jų galimybes sudėtinga. Jie tiesiog nespėjo pademonstruoti savo sugebėjimų. Vis dėlto manau, kad ateityje jų pagalbos mums prireiks.

– Pirmieji varžovai – Šveicarijos futbolininkai. Kokį įspūdį susidarėte apie juos?

– Matėme jų rungtynių su Jungtinių Arabų Emyratų rinktine įrašą. Į akį krito tai, kad šveicarai buvo labai užsivedę – emocingai džiaugėsi įvarčiais net tuomet, kai pirmavo triuškinamu rezultatu. Šveicarų puolimo grandyje yra aukštas puolėjas, jo nesulaikė net trys arabų žaidėjai.

– Kaip vertinate Gruzijos ir Estijos komandas?

– Techniškieji gruzinai – mūsų grupės favoritai. Neseniai stebėjau jų klubo "Iberia" rungtynes Rygoje. Šios ekipos, žaidžiančios kokybišką ir efektingą futbolą, atstovai sudaro rinktinės pagrindą. Tobulėja ir estai. Sausio pradžioje jie išbandė jėgas gerame turnyre Lenkijoje. Beveik vis žaidėjai gyvena Taline, tad bent kartą per savaitę rinktinė treniruojasi drauge. Tokia komanda bus susižaidusi. Gal estams nebūdinga, bet rinktinė mėgsta kontroliuoti kamuolį, nevengia imtis iniciatyvos, diktuoti savo sąlygų. Kautis reikės su visais varžovais.

Lietuvos rinktinė

Vartininkai: Mindaugas Labuckas (Londono "Baltic", Anglija), Armandas Indrašius (Kauno rajono LSU FRK "Atletas"), Deividas Šaltys (Kauno "Vytis-LG").

Aikštės žaidėjai: Henrikas Grigas (Kauno "Inkaras"), Pavelas Smolkovas, Justinas Zagurskas ir Arsenijus Buinickis (visi – Vilniaus "Bekentas"), Marius Bezykornovas ir Augustinas Montvydas (abu – "Atletas"), Jurijus Jeremejevas (Radviliškio "Lokomotyvas"), Rolandas Leščius, Lukas Sendžikas ir Artūras Karmazinas (visi – Kauno "Celsis"), Deividas Stradalovas (Prienų "STIHL").

Vyriausiasis treneris Kęstutis Rudžionis, treneris Remigijus Marcinkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių